detergenti 200x152 Folosirea detergentilor si balsamurilor de rufe la spalarea hainutelor bebelusului

Detergenti

Este mai bine sa folosim detergenti sau sapun?

Conservatorii sustin spalarea separata a hainelor copilasului pentru primele sase luni de viata. Sapunul este recomandat pentru ca tinde sa aiba in compozitie mai putini aditivi care pot irita pielea bebelusului. Totusi, sapunul este mai eficient in apele mai putin dure – mineralele suplimentare descoperite in apele dure se combina chimic cu sapunul, lasand un film la suprafata tesaturilor. Daca locuitit intr-o zona cu apa dura, puteti instala un catalizator sau puteti adauga un un balsam la spalare pe baza de borax sau puteti folosi detergent in locul sapunului.

Daca alegeti sa folositi detergent, va trebui sa-l gasiti pe acela care este cel mai eficient in cazul dvs., intrucat formulele detergentilor varieaza foarte mult. Pentru a evita potentialele iritatii ale pielii, asigurati-va ca hainele sunt clatite foarte bine. Nu uitati ca rolul detergentului si al sapunului nu este doar acela de a indeparta murdaria de pe haine, ci si sa tina murdaria in suspensie in apa pana la clatirea ei. Daca nu exista suficient sapun, murdaria poate intra la loc in haine.

Cat detergent sau sapun trebuie sa folosesc?

Incepeti prin a utiliza cantitatea recomandata pe pachetul de detergent sau sapun si adaugati mai mult daca apa este dura, daca apa folosita la spalare este rece, sau daca incarcatura de haine ce se va spala este mai mare sau mai murdara. Daca cantitatea de sapun necesara spalarii hainelor face mai multa spuma decat poate suporta masina de spalat, schimbati produsul cu unul care face mai putina spunma. (Spuma in exces poate fi redusa daca presarati seara deasupra ei, intrucat sarea va topi spuma).

Ar trebui sa folosesc balsam de rufe pentru hainele bebelusului?

Folositi balsam de rufe la spalarea hainelor copilului dvs. – lasa hainele foarte moi si elimina efectul static, astfel hainele nu se vor mai electriza. Multe balsamuri trebuie adaugate in timpul procesului de clatire, intrucat lasa pete de grasime pe haine in momentul in care se combina cu sapunul sau detergentul in timpul unui ciclu de spalare. (petele se pot inlatura prin udarea tesaturii, frecarea ei cu un detergent lichid si spalare din nou)