ingrijirea nasului 200x160 Ingrijirea urechilor si a nasului bebelusuluiCat de des trebuie indepartata ceara din urechile bebelusului?

Folosirea unui betisor de vata pentru curatarare urechilor bebelusului este aproape un subiect tabu. Curatati doar partea exterioara a urechii cu un servetel sau o tesatura umeda. In cazul nou-nascutilor, ceara iese singura din urechi, asa ca este suficienta curatarea partii exterioare a urechii.

Cum curat nasul bebelusului?

Pentru a curata mucusul din nasul bebelusului, folositi mai bine coltul unei tesaturi umede decat un tampon de vata. Daca bebelusul a avut o raceala si nasucul este prea intesat de mucus, puteti folosi un aspirator. (Daca congestia persista, duceti copilul la un medic pediatru). Ca remediu casnic pentru nasucuri foarte congestionate, puteti face mult abur in baie si sa duceti copilasul acolo pentru cateva momente, avand grija ca toate robinetele de apa calda sa fie inchise.

Ca si recomandari, va propunem:

Aspiratorul nazal Graco: are 12 melodii cu rol de linistire a bebelusului, este foarte practic si usor de folosit, o adevarata investitie pe termen lung, avand in vedere ca va fi folosit la fiecare viroza, de mai multe ori de pe zi. Fiind mic, bebe nu se va speria de aparat, melodiile contribuind la linistirea sa, lucru demn de luat in seama, mai ales cand vine vorba de un copil racit, care nu se simte bine si nimic nu-i intra in voie.