piure spanac 200x150 Piure de spanac (12 luni)

Piure de spanac

Prepara un piure de spanac simplu si utilizeaza-l sub diferite variante in cat mai multe:

  • amestecat cu sos de branza pentru o garnitura perfecta la peste sau carne la gratar/ cuptor
  • calit cu ceapa si usturoi in 1 lingura ulei de masline si 2 linguri apa; se ia de pe foc si se amesteca cu urda sau ricotta, obtinand o compozitie perfecta pentru clatite umplute cu spanac sau lasagna cu spanac.

Ingrediente:

  • 300g spanac

Daca spanacul este proaspat, trebuie spalat bine: umple un castron mare cu apa calduta. Rupe tulpinile spanacului si pune-l in vasul cu apa pentru 5-10 minute. Apasa si amesteca usor spanacul, apoi lasa-l sa se aseze. Astfel, nisipul de pe frunzele spanacului se va depune la fundul vasului, lasand frunzele curate.

Se fierbe apa multa cu sare. Cand clocoteste, pune frunzele de spanac (proaspete sau congelate) in apa si lasa-le maxim 3 minute sa se inmoaie. Scoate-le si paseaza spanacul la blender pana obtii o pasta fina.

Daca dispui de cos pentru fiert la abur, atunci fierbe putina apa si cand clocoteste, rastoarna spanacul in cosul pentru fiert. Scoate-l dupa 2-3 minute.