Cunoasteti genul acela de prajituri care nu sunt cu nimic spectaculoase (gust sau aspect), insa se termina primele din farfurie?! Ei bine, astazi va prezentam una dintre ele: briosele cu morcovi! Sunt atat de rapide ca pot fi pregatite si dimineata, la micul dejun: 15 minute de pregatire si 30 de coacere. Sfatul nostru este simplu: cumparati 2 tavi de briose si faceti cantitate dubla!
Dupa multe ajustari de la reteta initiala (care continea mai mult de dublul cantitatii de ulei si bicarbonat de sodiu), s-a ajuns la urmatoarea formula ideala de:
Ingrediente (12 briose):
- 200 g faina
- 250 g morcov ras pe razatoarea mica
- 150 g zahar brun (daca va plac mai dulci, puneti 200 g)
- 2 oua
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 60 ml ulei
- 100 ml lapte
- putina nucsoara macinata (optional)
- putin ghimbir macinat (1 cm)
Se amesteca toate ingredientele si se toarna in formele tapetate cu hartie de briose. Se coc 25-30 minute in cuptorul incins la 180 grade Celsius.
Sfat: nucsoara si ghimbirul ii dau un gust aparte; nu trebuie puse ambele in acelasi timp, insa macar unul dintre condimente trebuie folosit in realizarea acestor briose cu morcovi. Ghimbir puteti cumpara din supermarket-urile mari (luati cate 2-3 radacini mari odata si pastrati-le la frigider, in compartimentul de legume; rezista 3-4 luni)
Comentarii