Cu nimic diferita ca gust fata de varianta de supermarket, aceasta inghetata se prepara mult mai repede decat ti-ai imagina: cateva minute sunt suficiente! Nu trebuie sa astepti o zi intreaga sa se inghete, prelungind agonia guritelor mereu flamande de o inghetata dulce! Are un singur cusur, insa: este mult prea sanatoasa!
Ingrediente:
- 80 g iaurt grecesc natural (sau iaurt de soia pentru cei cu intoleranta la lactoza)
- 2 linguri miere
- 1 lingura pudra de cacao
- 2 lingurite extract de vanilie (este de 5 ori mai concentrat decat cel sintetic din supermarket)
- 2 banane
- 10 capsuni
Cu o seara inainte spalati capsunile si taiati-le in jumatati (sau sferturi, daca sunt prea mari). Puneti-le intr-o punga sau o caserola acoperita in congelator. Procedati la fel si cu bananele, taindu-le bucatele de 2-3 cm si congelandu-le peste noapte. De fapt, congelarea fructelor dureaza in jur de 4 ore.
Odata fructele congelate, se amesteca toate ingredientele intr-un blender si se porneste mixerul la viteza cat mai mica (altfel ar rezulta un milk-shake, nicidecum o inghetata) vreme de 20 secunde. Din cand in cand vom folosi o spatula pentru a aduna ingredientele de pe peretii blender-ului si vom mixa pana obtinem consistenta dorita.
Sfat:
- puteti congela cantitati mai mari de fructe odata pentru a avea provizii
- capsunile pot fi inlocuite cu orice alte fructe: afine, zmeura, piersici, etc
Urmareste pas cu pas realizarea inghetatei:
Comentarii