inghetata banane si ciocolata 200x149 Inghetata sanatoasa de banane si ciocolata

Inghetata banane si ciocolata

Cu nimic diferita ca gust fata de varianta de supermarket, aceasta inghetata se prepara mult mai repede decat ti-ai imagina: cateva minute sunt suficiente! Nu trebuie sa astepti o zi intreaga sa se inghete, prelungind agonia guritelor mereu flamande de o inghetata dulce! Are un singur cusur, insa: este mult prea sanatoasa!

Ingrediente:

  • 80 g iaurt grecesc natural (sau iaurt de soia pentru cei cu intoleranta la lactoza)
  • 2 linguri miere
  • 1 lingura pudra de cacao
  • 2 lingurite extract de vanilie (este de 5 ori mai concentrat decat cel sintetic din supermarket)
  • 2 banane
  • 10 capsuni

Cu o seara inainte spalati capsunile si taiati-le in jumatati (sau sferturi, daca sunt prea mari). Puneti-le intr-o punga sau o caserola acoperita in congelator. Procedati la fel si cu bananele, taindu-le bucatele de 2-3 cm si congelandu-le peste noapte. De fapt, congelarea fructelor dureaza in jur de 4 ore.

Odata fructele congelate, se amesteca toate ingredientele intr-un blender si se porneste mixerul la viteza cat mai mica (altfel ar rezulta un milk-shake, nicidecum o inghetata) vreme de 20 secunde. Din cand in cand vom folosi o spatula pentru a aduna ingredientele de pe peretii blender-ului si vom mixa pana obtinem consistenta dorita.

Sfat:

  • puteti congela cantitati mai mari de fructe odata pentru a avea provizii 
  • capsunile pot fi inlocuite cu orice alte fructe: afine, zmeura, piersici, etc

Urmareste pas cu pas realizarea inghetatei: