briose cu banane 200x133 Briose cu banane (12 luni)

Briose cu banane

Un desert usor si gustos pentru intreaga familie, dar mai ales pentru manute mici si grasute!

Ingrediente:

2 oua

1/2 lingurita esenta de vanilie

110 g zahar brun

2 banane mari coapte, pasate

50 ml ulei vegetal

60 ml lapte integral 3,5% grasime

170 g faina integrala

1 lingurita praf de copt

1/2 lingurita scortisoara

Cuptorul se incalzeste la 180 grade Celsius. Hartia pentru briose se repartizeaza in formele tavii de briose.

Ouale se bat bine cu zaharul si esenta de vanilie, apoi se adauga banana, laptele si uleiul. Faina se amesteca cu praful de copt si scortisoara si se adauga in bolul cu oua si banane, omogenizandu-se.

Compozitia se toarne in forme si se da la cuptor 20-30 minute pana se umfla briosele si sunt ferme la atingere.