prajitura cu cirese 200x200 Prajitura cu cirese pentru bebelusi (12 luni)

Prajitura cu cirese

Pentru ca nu o sa-i putem tine departe de dulciuri, oricat ne-am dori asta, mai bine pregatim un desert in casa decat sa irosim banii cumparand E-uri si conservanti de la magazin! Acasa putem controla cantitatea de zahar si grasime (ulei, unt, margarina) introdusa intr-o prajitura, incercand de fiecare data sa reducem aportul acestora in desertul pe care dorim sa-l preparam.

Cand vine vorba de copii, e de preferat sa alegem deserturile pe baza de fructe si legume (da, se pot face prajituri sau briose cu morcovi, sfecla rosie, etc.). Mai jos veti regasi un desert racoritor, reteta putand fi considerata baza pentru toate fructele de sezon: visine, piersici, caise, prune, etc.

Ingrediente: 5 oua mari, 5 linguri ulei, 1 cana+1 lingura faina, coaja de lamaie, un plic de zahar vanilat, 500g cirese sau visine (fara samburi, evident!), ¾ dintr-o cana cu  zahar.

Albusurile oualor se bat cu zaharul ca la bezea si se adauga peste ele galbenusurile frecate cu ulei (ca o maioneza). Ulterior se incorporeaza gradat faina. Tava se imbraca in hartie de copt. Se toarna compozitia, se presara fructele si se coace la foc potrivit circa 40 de minute.

Nu-i asa ca e un dulce simplu de facut si gustos?