tarta cu pastarnac si broccoli 200x133 Tarte cu pastarnac si broccoli (10 luni)

Tarta cu pastarnac si broccoli

O modalitate excelenta de a servi legume bebelusului: fa-i tarte sau briose cu legume! Apetisante chiar si celor trecuti bine de primul an de viata, aceste tarte cu pastarnac, conopida si broccoli sunt destul de convingatoare chiar si pe cei mai indaratnici pitici. Un finger food perfect!

Ingrediente:

Se ung formele cu unt; putem folosi forme individuale de tarte cu diametrul de 10cm sau tavi de briose mai late.

Se incinge cuptorul la 200 grade Celsius.

Pastarnacul se taie felii groase de 1/2 cm, apoi se umplu tartele cu felii de pastarnac pe jumatate, in straturi. Deasupra lor se toarna 2 linguri de supa si se completeaza cu piureul de conopida si broccoli. Presaram 1-2 linguri de parmezan si dam la cuptor 25 minute, pana cand piureul bolboroseste si parmezanul s-a aurit.

Se pot pastra cate 3 zile la frigider, invelite in folie de plastic sau intr-o punga de hartie.

Sfat: Putem inlocui o parte din cantitatea de pastarnac cu orice leguma place copilului: morcov, telina, patrunjel, cartof.