supa crem de linte 200x181 Supa crema de linte (10 luni)

Supa crema de linte

Lintea este o leguminoasa mai putin populara in tara noastra, desi are o valoare nutritionala incontestabila, fiind foarte bogata in fier (ideala in prevenirea anemiei la copiii si adultii de toate varstele), fibre si proteine si saraca in grasimi. O gasim in rafturile marilor magazine si in cele naturiste sub forma de boabe mici portocalii, verzi sau maronii.

Perfecta chiar si in zilele de vara, intrucat fierbe repede si se comporta de minune in supe de orice fel.

Ingrediente:

  • 200 g de linte rosie
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • chimen

Lintea se pune la hidratat de seara in apa multa, exact cum procedam in cazul fasolei. Dimineata, se pune la fiert in de 800 ml apa.

Intre timp, se curata si spala morcovul si ceapa. Morcovul se adauga in oala cu supa atunci cand lintea este pe jumatate fiarta, iar ceapa chiar spre sfarsit. Cand lintea si legumele sunt fierte, adaugati cateva seminte de chimen. Se lasa sa se raceasca putin supa, apoi se paseaza fin rezultand o supa crema.

Sfat:

  • odata cu morcovul puteti adauga si alte legume, orice doriti
  • pentru un plus de vitamina C, supa se poate servi cu patrunjel tocat deasupra; daca aveti un ulei de masline de buna calitate, puteti adauga cativa stropi de ulei in momentul servirii
  • unui mofturos ii putem adauga un “zambet” sau un “mot” de smantana