piure cartofi dulci 200x160 Piure de cartofi dulci (6 luni)

Piure cartofi dulci

Desi mai putin popular in bucataria balcanica, cartoful dulce este o sursa excelenta de betacaroten, vitamine A si C, fier si fibre, ceea ce face din el un aliment de baza in diversificarea bebelusului. Poate fi gasit in marile magazine comerciale, are un aspect lunguiet, iar miezul de culoare portocalie, fiind asemanator la gust cu dovleacul nostru.

Metoda de preparare se poate folosi si pentru cartofii romanesti.

Ingrediente:

  • 2 cartofi dulci bine spalati

Cartofii se inteapa cu furculita in mai multe locuri si se introduc in cuptorul incins la 220 grade Celsius, eventual intr-o tava acoperita cu hartie pentru copt. Cand devin moi (dupa 45-60 minute), se scot din cuptor si se lasa la racit.

Cartofii se decojesc bine si se paseaza la blender pana devin pasta, iar apoi se subtieaza cu lapte de san sau formula pana la consistenta agreata de bebelus.

Pentru un aspect festiv, piureul de cartofi (dar si alte legume) se poate servi in coaja unei jumatati de portocale sau poate fi spritat cu ajutorul unui poche de bucatarie (din cel folosit pentru bezele).

Piureul se poate tine in frigider 3 zile sau la congelator, in tavite de cuburi de gheata acoperite cu celofan, pentru maximum 3 luni.