piure de mazare 200x160 Piure de mazare (6 luni)

Piure de mazare

Chiar daca se considera ca mazarea poate provoca gaze/ colici bebelusilor, multe popoare incep diversificarea chiar cu acest piure. Poti incerca aceasta reteta, iar daca nu are succes, vei reveni la preparea ei peste 1-2 luni.

Ingrediente:

300g mazare proaspata sau congelata

Fierbe apa din belsug si rastoarna mazarea. Cand devine de un verde stralucitor si s-a inmuiat suficient (5 minute) cat sa poata fi zdrobita cu furculita (se incearca a se zdrobi 1-2 bobi), se scurge de apa, se clateste sub un jet de apa rece si se paseaza cu blender-ul. Apa nu se arunca in totalitate, intrucat poste fi folosita pentru subtierea piureului de mazare. In loc de apa putem folosi lapte matern sau laptele praf pe care il bea bebelusul.

Piureul obtinut trebuie sa fie de un verde aprins. Se poate pastra maximum 3 zile in frigider sau 3 luni in congelator (poate fi congelat in tavita de cuburi de gheata acoperita cu folie alimentara, alaturi de alte piureuri de legume).

Piureul de mazare poate fi folosit ca garnitura la pestele introdus mai tarziu in alimentatia bebelusului.

Ce trebuie sa stii: De multe ori, legumele congelate au mai multe vitamine decat cele proaspete. Producatorii de renume congeleaza legumele imediat dupa ce au fost culese, la maxim 2 ore si jumatate de la recoltare. Desi nu se recomanda recongelarea alimentelor, acest lucru nu este valabil si pentru legumele congelate.