Cu prima ocazie cand mai gasiti prin casa vreo banana nemancata, uitata intr-un colt si innegrita, nu va mai grabiti sa o aruncati la cos, ci transformati-o in niste biscuitei deliciosi, fara sa mai adaugati zahar, unt sau lapte!
Gustarelele pe care vi le propun astazi sunt usor de facut si nepretentioase, adica nu au nevoie de ingrediente cu dichis, insa sunt sanatoase si rapid consumabile, perfecte pentru intreaga familie, de la mic la mare!
Asadar, aveti nevoie de urmatoarele
Ingrediente:
- 3 banane foarte coapte, patate
- 210 g fulgi de ovaz
- 150g curmale tocate marunt
- 40 ml ulei
- 60-70g stafide sau alune de padure/ migdale tocate
Se paseaza banana cu furculita si, intr-un bol incapator, se amesteca cu toate celelalte ingrediente. Se lasa 10-15 minute sa se odihneasca, apoi se formeaza banuti mari care se aseaza intr-o tava cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit la 175 grade Celsius pentru 25 minute.
Sfat:
- Daca nu vreti sa va murdariti pe maini, folositi o cupa de inghetata cu care luati compozitie, o turnati pe hartia de copt si o aplatizati usor cu dosul unei linguri sau al unei furculite
- Pentru a obtine forma din imagine sau altele asemanatoare, folositi o forma de fursecuri cu care veti taia o bucatica de compozitie aplatizata pe hartia de copt, inlaturand surplusul inainte de a ridica forma.
Comentarii