briose cu ciocolata 200x150 Briose cu ciocolata

Briose cu ciocolata

Care sunt ingredientele unei retete reusite? Fie ea desert sau mancare gatita, o reteta buna si care devine un obicei intr-o familie trebuie sa contina ingrediente accesibile (ca pret si disponibilitate, usor de gasit), sa fie rapida si bineinteles, pe placul tuturor celor din casa. Intr-adevar, cand vine vorba de dulce, e mai greu sa gresim, dar chiar si asa, o reteta neapreciata pe deplin nu va mai fi repetata.

Nu este cazul brioselor de ciocolata! Daca mai pui la socoteala faptul ca este foarte usor de implicat si copiii in bucatarie, ai obtinut desertul perfect!

Ingrediente (12 briose):

  • 250g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 175 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 100g ciocolata taiata marunt sau fulgi de ciocolata
  • 250ml lapte
  • 90 ml ulei
  • 1 plic vanilie
  • 1 ou

Intr-un bol amestecam ingredientele solide: faina, praful de copt, cacaua si ciocolata. Separat, se bate oul cu zaharul, se adauga uleiul si laptele si se toarna peste ingredientele solide, amestecand bine.

Compozitia rezultata se toarna intr-o tava de briose unsa cu unt sau tapetata cu hartie de briose si se da la cuptorul preincalzit la 175 grade celsius pentru 20-25 minute.

Sfat: Prima data cand am facut briosele a fost acum multi, multi ani, pe vremea cand nu aveam o tava de briose, asa ca am pus-a intr-o tava micuta in forma de inimioara. Am avut impresia ca mananc o negresa foarte, foarte buna, insa fara glazura plina de zahar. Asadar, nu-i musai sa aveti o tava de briose, puteti folosi orice tava mai micuta, chiar si una de tort cu diametru 24-26 cm.