cheesecake 200x167 Cheesecake

Cheesecake

Cel mai bun si mai usor de facut cheesecake pe care l-ai mancat vreodata! Ingredientele simple, rapidatea in executie, prepararea total necomplicata, gustul desavarsit sunt doar cateva dintre atributele acestei retete minunate. O poti realiza seara, dupa ce s-au culcat copiii (nu trebuie sa folosesti mixerul, deci nu-i vei trezi) pentru a o degusta dis de dimineata in cazul in care curiozitatea nu-ti da pace. Succes!

Ingrediente: 100g unt, 4 pachete (400g) biscuiti Digesta (poti folosi orice tip de biscuiti digestivi, chiar si din cei ieftini de 7 lei/ kg), 400g crema de branza  (de orice fel, indiferent de brand), 2 oua, 140g zahar, vanilie, 450 ml smantana (dulce sau fermentata), optional dulceata (de visine, de preferat), vanilie (esenta sau pastaie)

Se zdrobesc biscuitii (pe razatoare), se amesteca cu untul topit. Se bat ouale cu 100g zahar, vanilie si crema de branza. Se pun biscuitii in tava de tort (cu inel detasabil, diametru 26 cm) unsa cu unt si se toarna peste ei crema de branza cu ouale. Se da la cuptor 30 min la foc mic (190grade). Se lasa la racit 20 min, apoi se toarna smantana amestecata cu restul de zahar si vanilie. Se mai da la cuptor 15 min. Se lasa sa se raceasca si apoi se da la frigider 8h. Se serveste ornata cu o lingurita de dulceata de visine, capsuni sau chiar simpla. Pentru decor, poti felia o capsuna sau presara cateva fructe de padure.

Sfat: Daca iti place un blat mai gros, pune 500 g biscuiti digestivi, insa mareste si cantitatea de unt la 150g.

Cum ti s-a parut cheesecake-ul nostru?