budinca orez si mar copt 132x200 Budinca de orez cu mar copt (9 luni)

Budinca de orez si mar copt

Iata un fel de mancare salvator in perioadele de diaree sau enterocolita cu care se confrunta copiii din cand in cand! O varianta pentru clasicii covrigi, grisine sau painea prajita.

Pentru ca majoritatea vor refuza cu indarjire morcovii si puiul fiert, budinca de orez cu mar copt te scoate din incurcatura. Este potrivita pentru toate varstele, chiar si pentru bebelusii fara dinti daca se paseaza budinca la blender sau furculita.

Ingrediente:

  • 2 pumni de orez
  • 2 mere mari

Orezul se spala si se pune la fiert. Merele se spala si se dau la copt infasurate in hartie de copt, apoi se racesc. Dupa ce s-au racit, se curata de coaja si cotorul de seminte, iar miezul se paseaza cu furculita.

Intr-un vas termorezistent si antiaderent se pune orezul fiert, se niveleaza pentru a se forma un strat si se aseaza deasupra merele coapte. Se poate presara putin pesmet sau gris. Se va da vasul la cuptor 15 minute si apoi se serveste cald sau rece, dupa preferinta.

Sfat:

  • orezul se poate fierbe in lapte (pentru copiii mai mari)
  • vasul care merge la cuptor se poate unge cu putin unt
  • merele se pot aroma cu putina scortisoara
  • daca cel mic prefera un preparat mai dulce, se poate adauga putina miere in momentul servirii