Ouale sunt proteine esentiale in alimentatia copilului, fiind bogate in calciu, vitamine si minerale. Pediatrii recomanda doar consumul galbenusului in primul an de viata al bebelusului, intrucat albusul poate provoca alergii unora dintre copii. Pentru ca albusul sa fie separat complet de galbenus, oul se va fierbe tare.
Ingrediente:
- 1 galbenus fiert tare
- 1 lingura iaurt
- 1 lingura avocado pasat
- 1 felie de paine (eventual fara coaja)
Oul se fierbe tare: se pune intr-un ibric cu apa cat sa-l acopere. Dupa ce a inceput sa clocoteasca apa, se stinge focul, se acopera vasul si se lasa oul in apa fiarta pentru 14 minute, apoi se scoate si se clateste sub jet de apa rece. Se indeparteaza cu grija albusul, astfel incat sa nu ramane urme de albus pe galbenus.
Galbenusul se zdrobeste cu furculita si se amesteca cu avocado si iaurt pana rezulta o pasta fina care se intinde pe o felie de paine (painea poate fi de grau, secara, cartofi, mei, etc.). Taiem felia de paine fasii lungi sau cubulete si lasam bebelusul sa se serveasca singur.
Crema de galbenusuri se poate pastra la frigider in recipient inchis etans pentru 1-2 zile.
Cand bebelusului creste, se pot adauga si legume rase sau taiate cubulete mici: foi de ceapa verde, ardei, etc.
Comentarii