scutece 200x133 Folosirea scutecelor

Folosirea scutecelor

Care sunt lucrurile de care am nevoie la infasat?

Sunt cateva lucrusoare de baza pe care va trebui sa le tii foarte aproape de masa de infasat: scutece, sevetele umede pentru copii sau bilute de vata umeda; unguent pentru prevenirea iritatiilor datorate scutecelor. Ar trebui ca toate aceste lucruri sa existe in dublu exemplar in bagajul de calatorie. Este foarte bine sa aveti doze supliementare la indemana, intrucat veti observa ca se vor consuma foarte repede.

Scutecele din tesatura sunt mai bune decat cele din plastic?

Scutecele din tesatura sunt cu siguranta mai bune pentru copil decat cele din plastic, intrucat fundul bebelusului are parte de mai mult aer, facandu-l sa se simta mai confortabil si reducand posibilitatea aparitiei iritatiilor. Totusi, scutecele din tesatura pot provoca iritatii daca nu sunt luate anumite precautii, cum ar fi acelea de a schimba bebelusul cat se poate de repede dupa ce acesta a urinat sau a avut scaun. Pe de alta parte, aceste scutece pot fi mai ieftine decat celelalte in cazul in care le refolositi.

Cat de des va trebui sa schimb copilasul?

La inceput, copilul va trebui schimbat destul de des, intrucat va urina des. Pentru a schimba copilul, pune-l pe spate si curata temeinic zona genitala cu servetele umede sau bilute de vata umeda. Aplicati apoi unguentul si puneti-i scutecul.

Daca buricul bebelusului nu s-a vindecat inca, fiti atenta sa infasurati scutecul sub buric pentru a evita iritarea zonei sensibile. Cateodata banda de strangere a scutecului devine grasa si scutecul nu va mai sta strans.