dreambaby 200x200 Siguranta copilului in casa

Siguranta copilului in casa

Copiii incep sa mearga de-a busilea prin casa in jurul varstei de 6-7 luni. Un copil care a inceput sa se tarasca, curand va incepe sa mearga in picioare, ceea ce inseamna ca mesele, sertarele, dulapurile si alte suprafete ii vor fi accesibile si pot reprezenta un potential pericol. In limba engleza exista un termen dedicat care denumeste actiunea de a face casa sigura pentru copii: childproofing. Copiii mici au cel mai mare risc de a se rani in casa, pentru ca acolo isi petrec cea mai mare parte a timpului.
Cand ai umblat ultima oara in patru labe prin casa? Suna ciudat, dar incearca! Copilul tau exploreaza toata casa, asa ca este important sa o vezi si tu de la inaltimea lui pentru a te asigura ca este sigura pentru el.

  1. Caderea accidentala a mobilierului
  2. Siguranta usilor
  3. Pericol de sufocare
  4. Sigurante pentru dulapuri
  5. Cratitele si arsurile
  6. Prizele
  7. Portile
  8. Siguranta ferestrelor
  9. Siguranta in baie

Caderea accidentala a mobilierului

Corpurile de mobilier instabile pot sa cada peste copil si sa-l raneasca grav. Sifoniere, comode TV, biblioteci sau orice alta piesa de mobilier pe care copilul ar fi tentat sa se catere ar trebui ancorate de perete. La fel si televizoarele cu ecran plat, care stau pe comode sau masute. 

Siguranta usilor

Asigurati-va ca degetelele copiilor nu vor fi prinse in usa, folosind protectii special create pentru a opri usa sa nu se tranteasca. Chiar si frigiderul are usa si, da, exista o siguranta special creata chiar si pentru acesta.

Pericol de sufocare

Regula generala: orice poate intra prin tubul de carton din mijlocul unui sul de hartie igienica poate prezenta pericol de sufocare. Asa ca asigurati-va ca cei mici nu au acces la dulapurile, sertarele sau in incaperile unde s-ar putea gasi astfel de obiecte.

Sigurante pentru dulapuri

Dulapurile contin tot felul de lucruri periculoase pentru copii, cum ar fi produse de curatenie, obiecte ascutite etc. Tineti copiii departe de ele cu ajutorul sigurantelor pentru dulapuri ce se gasesc in diverse forme si materiale: fixe – din plastic, flexible – din silicon, magnetice. Sigurantele magnetice sunt mai scumpe decat celelalte variante, dar au avantajul ca se monteaza pe interiorul dulapului, nu sunt vizibile din exterior si nu pot fi deschise fara cheia magnetica.

Cratitele si arsurile

Sa bata in cratite cu manutele sau cu o lingura de lemn este o activitate distractiva pentru orice copil. Dar odata ce i-ai dat o cratita, el o va considera o jucarie, iar atunci cand o va vedea pe aragaz o sa se intinda dupa ea, aparand pericolul de arsuri grave. De aceea este esentiala folosirea unor protectii pentru aragaz si cuptor ca si masura preventiva.

Prizele

Prizele trebuie protejate atunci cand nu sunt folosite. Pe piata exista mai multe protectii, dar orientati-va catre cele pe care cel mic nu ar putea sa le traga usor din priza, poate catre cele din plastic sau silicon care se scot doar cu ajutorul unei cheite.

Portile

Portile de siguranta ar trebui sa existe in dreptul oricarei scari interioare, al unui hol sau a unei incaperi ce nu are usa sau in care iti doresti ca cel mic sa aiba acces doar controlat. Cele mai sigure sunt cele care au un mecanism de deschidere din doua miscari, nu doar printr-o simpla impingere. Indiferent ca alegeti o poarta din metal sau una retractabila, ea trebuie sa fie suficient de inalta, astfel incat copilul sa nu se poata catara pe ea.

Siguranta ferestrelor

Preveniti caderea accidentala de la fereastra a celui mic instaland sigurante pentru ferestre, care il vor impiedica sa le deschida.

Siguranta in baie

Stim ca, probabil, nu v-ati gandit la acest aspect, dar securizarea capacului vasului de toaleta in pozitie inchisa este o idee foarte buna. Copiii mici sunt fascinati de apa, iar singura sursa la care pot ajunge singuri este aceasta, asa ca o sa incerce sa-si spele papusile, masinutele sau chiar parul si fata. Sigurantele flexibile concepute exact pentru a evita astfel de situatii va pot fi de mare ajutor.

Dulapurile si sertarele din baie trebuie securizate bine si ele. 

Siguranta copilului in cada este o preocupare majora si ar trebui sa existe pentru el o salteluta antiderapanta cu indicator de avertizare pentru apa fierbinte, eventual un suport care sa-l impiedice sa alunece cu capul sub apa.

Dreambaby este o marca de produse pentru siguranta copiilor recunoscuta la nivel mondial, disponibila in mai mult de 100 tari. Va ajuta sa faceti casa sigura pentru copil, pentru sanatatea si confortul intregii familii. Produsele Dreambaby se impart in 4 game: porti de siguranta, siguranta in casa, la plimbare, produse pentru baia si igiena bebelusului – toate facute pentru ca el sa creasca sanatos si fericit!