Multi oameni au animale de casa: caini, pisici, serpi, iguane sau diferite tipuri de pasari. In mod normal, animalele de casa nu provoaca probleme pe parcursul sarcinii.
Insa daca aveti o pisica, nu trebuie sub nicio forma sa intrati in contact cu fecalele sau tavita ei. Acest lucru trebuie evitat datorita faptului ca intrarea in contact cu excrementele pisicii dvs. va expune toxoplasmozei. De aceea, trebuie sa renuntati a-i curata tavita. Rugati pe cineva sa va ajute la curatarea tavitei pisicii sau, pur si simplu, purtati manusi in timpul operatiunii de curatare si apoi spalati-va temeinic pe maini.
Acelasi procedeu se va aplica si in cazul gradinaritului, mai ales daca gradina este frecventata de pisici.
Suplimentar, ar trebui sa va asigurati ca tavita pisicii este schimbata zilnic, intrucat microbul odata prezent are nevoie de 24h pentru a se transmite omului. Un simplu test de sange poate determina daca o persoana a intrat vreodata in contact cu toxoplasmoza. Din pacate, testul nu poate determina data la care microbul a fost contactat, de aceea trebuie sa va faceti analiza de sange inainte de a ramane insarcinata: daca se depisteaza existenta microbului, atunci cu siguranta ati intrat in contact cu el inainte de a ramane insarcinata.
Daca aveti un caine care v-a stat alaturi mult timp, probabil ca doriti sa-l obisnuiti sa intre in camera copilului si sa miroase hainutele sau paturicile noului membru al familiei. Inainte de a aduce copilul de la spital, ar fi indicat sa aduceti acasa un scutec murdar sau o hainuta sau paturica folosita de copil. Astfel, cand veti aduce copilul acasa, cainele va fi cel putin obisnuit cu mirosul copilului.
E important sa te simti comfortabil in preajma animalului tau de casa si el, la randul lui, sa se simta bine in prezenta noului membru al familiei. Unul din cele mai importante lucruri pe care ar trebui sa le faci pentru copilul tau si pentru animalul tau de casa este sa continui sa-i iubesti si sa le acorzi atentie amandorura.
Comentarii