Odată devenită mamă, femeia are nevoie să învețe să se adapteze la noile provocări ce apar în această etapă firească din viața ei. Primul pas este acela de a-și reclădi propria stimă și încredere că este suficient de bună, puternică, rezistentă pentru a se descurca în noua ipostază și mai ales de a rămâne conștientă de propriile ei nevoi ca ființă umană.

cabinet13 200x150 Invata sa fii o mamica grozava!

Psiholog Nina Jurca

 

Sunt Nina Jurca, psiholog si psihoterapeut, mamica unui baietel de 6 ani si coordonator al cabinetului individual de psihologie www.psihoterapic.ro. 

Pentru ca temerile si problemele noastre sa nu ramana nerezolvate, invit viitoarele si actualele mamici la grupurile de suport organizate de www.psihoterapic.ro sub denumirea Eu-Tu-Noi: Armonie si Echilibru, unde vom impartasi experiente si solutii, vom spulbera indolieli si ne vom formula dorinte, totul intr-o atmosfera calda si prietenoasa. 

Eu-Tu-Noi: Armonie si Echilibru

Eu-Tu-Noi: Armonie si Echilibru este un program special creat pentru femeile mame sau care urmeaza sa fie mame, in cadrul unui grup de suport.

Programul este structurat în 5 întâlniri tematice, o întâlnire pe săptămână. La fiecare întâlnire se va discuta despre o temă stabilită și comunicată la începutul programului. În cadrul fiecărei întâlniri va avea loc și o aplicație practică. Vom descoperi ceva nou în legătură cu noi și asta ne va ajuta să aplicăm ceva nou în viața noastră.

Temele celor 5 întâlniri

1. Eu și corpul meu înainte și după naștere

Corpul femeii trece printr-o serie de modificări firești în perioada sarcinii pentru a putea asigura un mediu favorabil de dezvoltare a ființei ce se formează și se dezvoltă pe parcursul celor 9 luni de sarcină.

După naștere, organismul femeii va reveni treptat la un nivel de funcționare ce va satisface nevoiile unei singure persoane. Temerile legate de toate aceste schimbări firești sunt mai bine tolerate dacă ne cunoaștem corpul, înțelegem ce se întâmplă cu organismul nostru și avem răbdare să parcurgem în ritm propriu fiecare etapă a acestei schimbări. 

2. Familia mea, înainte și după naștere

Uneori decizia de a avea un copil poate fi luată în urma unei îndelungi consultări între parteneri, alteori copilul poate lua cuplul/familia prin surprindere și-i pune în fața faptului împlinit. Indiferent de momentul în care copilul ajunge pe lume, familia deja închegată înainte de momentul sarcinii va fi supusă unor modificări mai mult sau mai puțin vizibile, însă de profunzime.

Astfel apar noi roluri în familie (mamă, tată, frate/soră), relațiile din cadrul familiei se modifică pentru a include și copilul după naștere.

Cum era familia înainte de naștere și cum este după? Cum mă susține familia în noul meu rol de mamă și cum învăț eu acest rol? Cum să păstrăm armonie în familia noastră? Sunt doar câteva întrebări la care vom răspunde pe parcursul acestei întâlniri. 

3. Cum să fiu în formă fizică și psihică după naștere

De cele mai multe ori, după naștere femeia este stânjenită de noul ei aspect fizic. Solicitările firești referitoare mai ales la îngrijirea și creșterea copilului, la implicarea în treburile casnice (eventual și la sarcinile de serviciu, în situațiile în care există), nu fac decât să pună presiune pe tânara mamă. Până ce aceasta va învăța cum să gestioneze toate aceste situații, este nevoie de multă răbdare, implicare și consecvență pentru a-și stabili un ritm propriu de adaptare la această nouă stare a lucrurilor. 

4. De ce are nevoie copilul meu pentru a-și dezvolta stima de sine

Nici un om nu se dezvoltă și nu crește singur! Copilul vine pe lume neajutorat. El va învăța în primul rând de la mamă, apoi de la tată și ulterior de la celelalte persoane ce se vor implica în creșterea lui, cum anume să răspundă la diferite situații, ce anume abilități să dezvolte pentru a ”supraviețui”, ce înseamnă iubirea, confortul și siguranța unei relații cu o altă persoană, într-un cuvânt cum să-și dezvolte stima de sine. Odată conștientizate nevoile unui copil pentru a-și dezvolta stima de sine, ne este mult mai ușor să contribuim la creștrea armonioasă a copilului nostru. 

5. Cum să-mi sprijin copilul să învețe și să se dezvolte mai ușor

Fiecare om este unic și fiecare om se aseamănă cu alți oameni prin anumite caracteristici (vârstă, sex). Copilul va învăța să fie conștient de ambele aspecte și să le valorifice pentru a crea armonie în relațiile cu ceilalți. A descoperi prin ce se diferențiază copilul nostru, ne ajută să putem interveni activ și eficient în educarea abilităților intelectuale și mai ales în cele de socializare.

Detalii organizatorice:

  • Prima intalnire are loc in data de 26.04.2012!
  • Fiecare întâlnire dureaza 2 ore.
  • Întâlnirile se desfășoară la sediul cabinetului de psiholologie (Strada Năsăud nr. 68A , Sector 5,  București), însă întâlnirile se pot desfășura și în alte locații dacă sunt asigurate condiții. 
  • Investiția voastră este de 50 de ron pentru fiecare ședință. 
  • Înscrierile se fac la email: office@psihoterapic.ro sau njurca@gmail.com sau telefon 0722 535 447

Bonus!

  • Participantele la grupurile de suport vor beneficia gratuit de materiale informative, asistență psihologică pe parcursul celor 5 întalniri și o ședință de consiliere în următoarele 2 luni de la finalizarea întâlnirilor.
  • In data de 19.04 se organizeaza un workshop gratuit pentru 10 mamici care se inscriu folosind detaliile de aici!

 Va asteptam!