saptamana19 173x200 Saptamana 19 de sarcina

Saptamana 19

Corpul bebelusului este acoperit in intregime de lanugo (un par fin si moale ce acopera pielea fatului pentru a-l proteja de apa in care sta atatea luni). Grasimea incepe sa se depoziteze sub piele, facand-o mai putin transparenta decat in saptamanile precedente, iar sfarcurile deja i s-au format. De asemenea, pe fata copilului deja s-au format sprancenele si pleoapele, unghiile de la maini si picioare sunt si ele prezente. Copilasul tau chiar are par! Masoara 18 cm si cantareste 280g.

Muschii faciali determina aparitia diverselor expresii pe fata bebelusului. Creierul cunoaste o dezvoltare fulminanta: se definitiveaza senzorii pentru perceptia gustului, mirosului, auzului, vederii si pipaitului.

Nu mai e foarte mult pana la momentul “intalnirii” voastre. In saptamanile anterioare iti sugeram sa vorbesti cu bebelusul, sa-i povestesti despre voi, sa-l integrezi in viata de familie. Cum ii vorbesti? Mangai burtica, ii spui pe nume? V-ati pus de acord asupra unui nume? Daca da, este un nume compatibil cu numele vostru de familie, este melodios sau aspru, poate fi poreclit usor, ii puneti unul sau mai multe nume, vreti un nume local sau international (din nou, spuneti-l cu voce tare, alaturandu-l numelui vostru de familie, pentru a va convinge ca nu suna caraghios – Kelly Cioboata:)), alaturati numelui si unul sfant…iata cate dileme in alegerea unui nume potrivit.

Saptamana aceasta iti spunem ca este timpul sa va ganditi si la viitorul membru al familiei voastre. Informeaza-te despre celulele stem si decideti daca este ceva ce va doriti sau nu.

« Saptamana 18 Saptamana 20 »

ul