Sarcina in 40 de saptamani

Sarcina pe saptamani

Sarcina pe saptamani

2 liniute! Ce bucurie nemaipomenita pentru voi, viitorii parinti, si pentru rudele si prietenii vostri! Sunteti in culmea fericirii, cititi si va informati de peste tot, asteptati orice vizita la doctor cu sufletul la gura ca sa vedeti cat a mai crescut bebelusul vostru, ce nazdravanii mai face in burtica!…... citeste »

Saptamana 20 de sarcina

Saptamana 20 de sarcina

Cea de-a douazecea saptamana de sarcina constituie o piatra de hotar pentru tine si copilul tau. Sarcina a ajuns la jumatatea drumului. Copilul are deja o rutina de somn similara cu cea a unui nou-nascut. Ea sau el va petrece la fel de mult timp treaz sau dormind. Va incepe... citeste »

Saptamana 13 de sarcina

Saptamana 13 de sarcina

In timpul celei de-a 13-a saptamani fetusul incepe sa semene din ce in ce mai mult a copil! Ochii se muta de pe lateralele capuilui spre mijlocul fetei, permitand urechilor sa creasca acolo unde le e locul. Acum se formeaza corzile vocale, pregatindu-se pentru tot plansul ce va urma. In... citeste »

Saptamana 12 de sarcina

Saptamana 12 de sarcina

Copilul tau creste acum intr-un ritm ametitor. Ai 12 saptamani de sarcina iar copilul are 10 saptamani de la conceptie. Fatul are o lungime de 4-6cm si cantareste 15g. Ii apar unghiile degetelor de la maini, barbia i se ridica din piept pe masura ce gatul devine mai puternic, pielea... citeste »

Saptamana 11 de sarcina

Saptamana 11 de sarcina

Acum, sa vorbim din nou despre greutatea acumulata! Fiecare gravida are cerinte diferite legate de kilogramele acumulate in functie de greutatea de dinaintea sarcinii. O femeie care se afla sub greutatea normala se va astepta sa acumuleze in jur de 13-17kg, o femeie cu greutate medie va castiga in jur... citeste »

Saptamana 10 de sarcina

Saptamana 10 de sarcina

Copilul se misca in burtica, se loveste de peretii uterului, se joaca cu cordonul ombilical, inghite lichid amniotic. Bineinteles ca el este mult prea mic ca tu sa simti ceva, dar fii sigura ca el va “dansa” putin in burtica ta. Din punct de vedere al stadiului de dezvoltare, copilul... citeste »

Saptamana 9 de sarcina

Saptamana 9 de sarcina

Tocmai ai intrat in ultima luna a primului trimestru de sarcina! Te gandesti deja la nume de copii pentru bebelusul tau? Mai ai putin de asteptat: abia peste doua luni vom stii sexul copilului. In timpul celei de-a noua saptamani de sarcina copilul tau va incepe sa-si dezvolte oasele si... citeste »

Saptamana 8 de sarcina

Saptamana 8 de sarcina

Esti insarcinata de 8 saptamani daca numaram dupa varsta gestationala, iar copilul tau se dezvolta de aproximativ sase saptamani de la conceptie. Masoara 1cm si este de marimea unui bob de fasole, cantarind 1 gram. Pana la acest moment copilul tau s-a dezvoltat in salturi. Nu uita ca el are... citeste »

Saptamana 7 de sarcina

Saptamana 7 de sarcina

Saptamana a saptea de sarcina va aduce noi obstacole de trecut. Sarcina ta va avea acum in jur de patru – cinci saptamani. Copilul are aproximativ 8 mm, adica e de marimea unui bob de orez, dublandu-si marimea fata de saptamana precedenta. Bratele si picioarele continua sa se dezvolte si... citeste »

Saptamana 6 de sarcina

Saptamana 6 de sarcina

Deoarece acesta este un moment foarte important in dezvoltarea organelor copilului tau, evita alcoolul, medicamentele, drogurile si tratamentele cosmetice precum permanentul si vopsirea parului. Aceste lucruri adauga chimicale corpului tau, chimicale ce pot fi transferate in corpul copilului. Daca esti in dubiu in privinta lucrurilor care sunt permise si nepermise... citeste »