Nou Nascuti

Boala hemolitica a nou-nascutului

Boala hemolitica a nou-nascutului

Boala hemolitica a nou-nascutului apare in cazul unei incompatibilitati imunologice intre mamica si sarcina ei, incompatibilitate derivata fie din neconcordanta grupelor de sange ABO, fie a Rh-ului. Boala este diagnostica la nasterea bebelusului, intrucat se iveste in cazurile in care femeile insarcinate nu fac analize de sange pentru determinarea grupei... citeste »

Primele zile acasa cu bebelusul

Primele zile acasa cu bebelusul

Primele zile de viata ale bebelusului vor insemna o serie de schimbari pentru fiecare dintre voi. Dvs. veti incepe sa va obisnuiti cu statutul de mama, iar bebelusul dvs. va trebui sa se adapteze vietii in afara uterului. E un moment de mare bucurie si, probabil, a unei imense frici!... citeste »

Scaderea in greutate a nou-nascutului dupa nastere

Scaderea in greutate a nou-nascutului dupa nastere

Un nou-nascut este un copil cu o varsta mai mica de 1 luna. Putin dupa nastere, doctorul va face nou-nascutului o examinare atenta pentru a-i evalua starea de sanatate. Trei dintre cele mai importante masuratori sunt lungimea corpului din crestet pana la calcaie, circumferinta capului si greutatea. Greutatea unui nou-nascut... citeste »

Icterul: tipuri, simptome, diagnostic si tratament

Icterul: tipuri, simptome, diagnostic si tratament

O stare medicala obisnuita in cazul nou-nascutilor, icterul se refera la culoarea galbena a pielii si albul ochilor cauzata de excesul de bilirubina din sange. Bilirubina este produsa de distrugerea normala a globulelor rosii. In mod normal, bilirubina trece prin ficat si este excretata pe masura ce bila trece prin intestine.... citeste »