asociatia touched romania 150x200 Ajuta mame si copii!

Ajuta mame si copii!

Nu toti dintre noi suntem binecuvantati de soarta. Nu toti avem un loc de munca, doi parinti grijulii si mereu alaturi de noi, nu toti suntem sanatosi. Insa toti putem face ceva pentru cei care au mai putin decat noi. “Ceva”-ul acesta insemana, in primul rand, bunavointa de a ajuta si gasirea unui prilej de a o face. Fiecare dintre noi poate contribui:

  • cei cu putin timp liber pot vizita o organizatie de profil umanitar (de ex. Asociatia TOUCHED Romania)
  • cei care poseda lucruri materiale care nu le mai fac trebuinta pot face donatii
  • pentru cei ocupati, exista posibilitatea platilor online.
Astazi prezentam Asociatia TOUCHED ROMANIA, un ONG care desfasoara activitati sociale in domeniul protectiei copilului inca din anul 2005.

In prezent se deruleaza mai multe proiecte si un serviciu social acreditat:

  • Centrul Maternal “Casa Agar” – intitulat sugestiv, pentru ca are ca obiectiv prevenirea abandonului copilului si ofera rezidenta, orientare scolara, profesionala si educationala cuplurilor mama-copil aflati in situatii de risc, fara sprijinul familiei, fara locuinta, loc de munca, fara calificari profesionale etc.
  • Programul de suport intitulat “Suflete Micute” dedicat copiilor crescuti la asistentii maternali, copii lipsiti de sansa de a trai in cadrul familiei biologice datorita saraciei, conditiilor de dificultate sau dezorganizare intrafamiliala.
  • Programul de voluntariat dedicat copiilor abandonati si bolnavi de cancer in 3 Spitale de copii din Bucuresti (IOMC, Budimex si Marie Curie).
  • Programul de mentoring dezvoltat pentru fostele mame care au trecut prin Centrul Maternal si care au nevoie de o prietena cu rol de mentor.

Nevoile principale cu care se confrunta beneficiarii programelor noastre: 

1. Voluntarii sunt adevarate resurse si pot fi persoane tinere – baieti si fete /doamne si domni pentru Centrul Maternal “Casa Agar”. In cadrul Centrului Maternal se organizeaza activitati individuale, dar si in grup cu mamele, iar personalul nu este suficient, incat cineva sa sustina activitatile cu mamele, iar altcineva sa se joace cu copiii (mai ales exista adevarate grupe de varsta: 10 luni, 2 ani, 3 ani, 4 ani, 5 ani si 2 copii de 6 ani).

2. Voluntari baieti sau domni care vor sa dedice putin din timpul lor pentru baietii nostri din cele 2 programe (Centru Maternal si “Suflete Micute” – asistenta maternala). Petrecand cu ei o ora sau 2 h /saptamana ori la 2 saptamani, cum le permite timpul si inima icon smile Ajuta mame si copii! , pot sa dezvolte relatii sanatoase, pot povesti la o plimbare, sau acasa la copii la un ceai etc. Este vorba despre 6 baieti intre 7 – 12 ani, care nu au un model masculin in viata lor – mama e despartita de tata sau asistentul maternal este vaduva.

3. Cele mai multe mame din Centrul Maternal pleaca cu chirie si orice piesa de mobilier de care nu aveti nevoie (scaune, masa, pat, dulap etc) sau pe care le schimbam acasa cu altele noi /moderne, pentru ele reprezinta o resursa importanta.

4. Pentru copiii din Spitalele de Copii (Fundeni, Budimex, IOMC) este nevoie de pampersi (nr. 3 si 4) si produse pentru ingrijire copii + medicamente + voluntari.

5. Imbracaminte, incaltaminte si alimente pentru mame si copii aflati in nevoie.

6. Produse de curatenie pentru Centrul Maternal.

7. Imbracaminte si incaltaminte pentru copiii din asistenta maternala “Suflete Micute”.

8. Rechizite pentru copiii din ambele proiecte (Centru Maternal si “Suflete Micute”).

9. DIn ianuarie, ne-ar interesa persoane de contact in diverse companii pentru desfacerea bijuteriilor Touched Collection (manufacturate de mamele din Centrul Maternal si de voluntrai in Atelierul de terapie ocupationala) sau sa organizam pentru angajati workshopuri /teambuilding.

10. Nu in ultimul rand, pe langa lucrurile materiale sunt necesari si bani pentru achitarea facturilor sau organizarea evenimentelor (zilelor de nastere copii si mame).

Toti cei care vor sa intinda o mana de ajutor, sunt rugati sa  contacteze Asociatia TOUCHED Romania la email anca.i.nistor@gmail.com sau la nr telefon 0745.988.816. Detalii suplimentare puteti obtine accesand  www.touchedromania.org.