femei pentru femei 200x133 Fundatia Romanian Angel Appeal

by courtesy of Dreamstime

Redirectionati 2% din impozitul pe venit pentru proiecte dedicate copiilor si tinerilor defavorizati!

Copiii si tinerii au fost dintotdeauna in centrul preocuparilor Fundatiei Romanian Angel Appeal. Fie ca a fost vorba de sanatatea lor, fie ca nu se puteau integra social, fie ca aveau nevoie de anumite servicii de ingrijire, echipa noastra a incercat sa le faca viata mai usoara, sa le dea o mana de ajutor in rezolvarea problemelor. Multe dintre proiectele derulate de Fundatia Romanian Angel Appeal in sprijinul copiilor si tinerilor s-au dovedit atat de utile, incat au fost preluate de sistemele nationale de sanatate si de protectie sociala.

Dati-le copiilor si tinerilor defavorizati sansa unui viitor mai bun! Ajutati-ne sa punem in practica solutii concrete pentru ei.

Fundatia Romanian Angel Appeal

Cod fiscal 7274690

Cont IBAN RO27BRDE441SV31762724410

Va multumim in numele beneficiarilor nostri!

Fundatia Romanian Angel Appeal este o organizatie non-guvernamentala cu o experienta de 20 de ani in implementarea de programe nationale adresate nevoilor copiilor, tinerilor si familiei. In principal, RAA actioneaza pentru imbunatatirea calitatii vietii copiilor si tinerilor afectati de boli cronice cu risc de discriminare si excludere sociala.

Fundatia RAA este unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii medicale, asistenta sociala si psihologica pentru copiii si tinerii care traiesc cu HIV/SIDA si un furnizor recunoscut de educatie medicala continua. De asemenea, RAA are un bogat portofoliu de activitati si programe destinate combaterii excluderii sociale a persoanelor în dificultate.

Abordarile inovatoare in domeniul serviciilor de sanatate (ex. Sectiile de zi „Floarea Soarelui”) si în dezvoltarea si extinderea programelor de prevenire a transmiterii infectiei cu HIV/ITS în rândul populatiei generale si a grupurilor vulnerabile, sunt completate de o bogata experienta în sfera formarii continue a personalului de specialitate si în cea a oferirii de consultanta în domeniul monitorizarii, evaluarii si dezvoltarii de programe multidisciplinare.

Faceti cunostinta cu trei dintre proiectele derulate, in prezent, de Fundatia RAA

FB 120x200 Fundatia Romanian Angel Appeal

First Bebe

1. First Bebe, cursuri prenatale si de ingrijire a sugarului

Din 2007, Romanian Angel Appeal desfasoara proiectul First Bebe (www.firstbebe.ro), prin care ofera cursuri pentru femeile aflate in asteptarea primului copil. Programa de formare include cursuri necesare pregatirii viitoarei mame pentru perioada sarcinii si a nasterii si cursuri de ingrijire a nou-nascutului, sugarului si copilului mic.

Pana in prezent, peste 1.200 de cupluri au beneficiat de cursuri prenatale si/sau de ingrijire a copilului, furnizate in sistem interactiv (prelegeri alternate cu demonstratii practice, joc de rol si alte elemente interactive necesare formarii adultului), cu formatori specializati: medici neonatologi, pediatri, moase, asistente de neo-natologie, psihologi si psihopedagogi, specialisti in educatie, specialisti in legislatie.

2. “Femei pentru femei – Program national de calificare si acreditare a femeilor in ocupatia de baby-sitter”

scoala bonelor logo 200x150 Fundatia Romanian Angel Appeal

Scoala bonelor

Proiectul isi propune calificarea a 2.000 de femei in ocupatia de baby-sitter, permitandu-le astfel femeilor atat participarea pe piata muncii sau continuarea studiilor. Cursurile sunt organizate de RAA sub denumirea de Scoala Bonelor (www.scoalabonelor.ro), sunt acreditate de Autoritatea Nationala pentru Calificari (fostul CNCFPA), certificatul este recunoscut atat in Romania, cat si in tarile Uniunii Europene, iar femeile care se pot inscrie la acest curs trebuie sa fie somere sau inactive.

In prezent, au fost deschise cursurile Scolii Bonelor in Bucuresti si judetele Ilfov, Bacau, Botosani, Neamt, Suceava si Vaslui. Pana in toamna anului 2013 vor fi organizate cursuri in aproape toate judetele tarii. Cursantele care vor promova examenul dupa absolvirea celor 120 de ore de teorie si 240 de ore de practica vor fi bone/baby-sitters profesioniste.

Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – Investeste in oameni!, iar Fundatia RAA il implementeaza in parteneriat cu Directia Generala Protectia Copilului din cadrul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si urmareste sa puna bazele unui sistem standardizat in domeniul ingrijirii copiilor pe timpul zilei, pregatind sistemul actual pentru dezvoltarea de servicii noi si necesare in plan local.

3. “Si ei trebuie sa aiba o sansa!” – program de integrare sociala si profesionala a persoanelor cu tulburari de spectru autist

ofera mi o sansa logo autism 200x200 Fundatia Romanian Angel Appeal

Ofera o sansa copiilor cu autism!

Acest proiect va contribui la imbunatatirea sistemului de diagnosticare precoce a autismului si la consolidarea unei retele de servicii de recuperare a persoanelor cu tulburari de spectru autist (TSA), deservite de specialisti certificati. In cadrul proiectului vor fi instruiti medici de familie, pediatri si psihiatri in aplicarea instrumentelor de screening pentru diagnosticarea precoce a TSA, vor fi formati specialisti in terapii de recuperare si vor fi create centre de consiliere si asistenta pentru persoanele cu autism in 40 de judete.

De asemenea, sectoarele guvernamental si nonguvernamental vor colabora la realizarea Strategiei Nationale privind asistenta persoanelor cu TSA.

Proiectul “Si ei trebuie sa aiba o sansa!” este, de asemenea, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – Investeste in oameni!, iar Fundatia RAA il implementeaza in parteneriat cu Directia Generala Protectia Copilului din cadrul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si cu Asociatia de Psihoterapii Cognitive si Comportamentale din Romania.