ong 200x139 Fundatia Serviciilor Sociale Bethany

Ajuta un copil!

Fundaţia Bethany lucrează de peste 18 ani în România în domeniul protecţiei drepturilor copilului. În prezent sunt trei birouri în ţară: în Iaşi, Timişoara şi Bucureşti.

De-a lungul timpului, Bethany avut un rol important în domeniul adopţiilor, asistenţei maternale, integrării socio-profesionale a tinerilor ce ies din centre de plasament şi reintegrării sociale a tinerilor privaţi de libertate.

În prezent activitatea fundatiei se axează pe Programul de prevenirea abandonului copiilor din familia biologică. În cadrul acesti program sprijinim familiile care, fie datorită sărăciei, fie lipsei de educaţie sau unor deficienţe ale copiilor, au dificulţăţi în asigurarea nevoilor de bază ale acestora. În ultimii ani tot mai mulţi părinţi care au copii cu nevoi speciale ne-au cerut ajutorul. În 2011, peste 100 de copii au beneficiat din partea Fundaţiei Bethany de servicii profesioniste de asistenţă socială constând în sprijin emoţional, prin consiliere individuală şi grupuri de suport, informare şi consiliere profesională, sprijin material, picnicuri şi activităţi de socializare pentru copii.

Proiectul “A hospital full of opportunities” se adresează copiilor de la Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iaşi. Voluntarii Bethany merg periodic în spital şi, într-un loc de joacă special amenajat, invită copiii să petreacă alături de ei câteva ore de joacă, să socializeze, să cânte sau chiar să îi ajută la rezolvarea temelor pe cei care stau de foarte mult timp în spital. Activităţile sunt foarte apreciate de copii, iar cea mai concludentă în acest sens este reacţia unui copil care a spus unui voluntar: “Eu nu am ştiut că e atât de frumos la spital!”

“Să fim creativi” este un proiect pentru copiii dintr-un centru de plasament din Iaşi, în cadrul căruia 30 de copii învaţă să confecţioneze bijuterii handmade, dezvoltându-şi, astfel, creativitatea şi încrederea în sine lucrând alături de voluntarii noştri.

Programul de dezvoltare a abilitatilor parentale pentru adulti este o initiativa relativ noua a Fundatiei Bethany ce se bazeaza pe experienta de aproape 20 de ani in lucrul cu copiii, dar si pe nevoile identificate in societate. In aceasta directie dezvoltam 3 tipuri de servicii:

  • Cursuri de educatie parentala si dinamica familiei – cursurile sunt contra-cost iar banii obtinuti sunt folositi pentru sustinerea serviciilor sociale pentru copiii dezavantajati.
  • Cafeneaua parintilor – concept ce se refera la intalniri saptamanale ale psihoterapeutului nostru cu parinti ce doresc sa discute despre provocarile pe care le intalnesc in relatia cu copiii lor. Intalnirile au loc in fiecare vineri intr-un cadru degajat in Iulius Mall, in incinta spatiului de joaca pentru copii.
  • Blog special pentru parinti: www.parintilascoala.com.

Campania 2% de anul acesta, precum şi alte demersuri ale fundaţiei de a strânge fonduri (campanii, evenimente caritabile), au ca scop deschiderea unui centru de recuperare pentru copiii cu dizabilităţi din judeţul Iaşi, în cadrul căruia vor fi oferite servicii de kinetoterapie, logopedie, consiliere psihologică.

În Iaşi sunt peste 2500 de copii cu dizabilităţi (fiind al doilea oraş din ţară după Bucureşti), din care aproximativ 1500 nu beneficiază de servicii de recuperare. De la această nevoie a pornit iniţiativa noastră de a deschide un centru de recuperare pentru copiii cu dizabilităţi ai căror părinţi nu au bani ca să plătească pentru astfel de servicii.

Cei care doresc sa intinda o mana de ajutor copiilor cu dizabilitati din judetul Iasi sunt rugati sa directioneze 2% din impozitul anual catre:

Fundatia Serviciilor Sociale Bethany

CIF 16449880

IBAN RO64RNCB0175033572490001