ong1 200x139 Fundatia Greenpeace Romania

Protejeaza mediul!

Greenpeace este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit, prezentă în peste 40 de ţări din Europa, America de Nord şi Sud, Asia şi Pacific. Greenpeace acţionează şi în România, implicându-se în protecţia mediului şi derulând campanii în diferite domenii: schimbări climatice, protejarea pădurilor, agricultură ecologică, promovarea eficienței energetice, a energiei regenerabile s.a.

Greenpeace există pentru a-i demasca pe cei care prin activităţile lor afectează mediul înconjurător şi pentru a atrage atenţia guvernelor şi corporaţiilor atunci când acestea nu reuşesc să îşi îndeplinească mandatul de a proteja mediul şi viitorul planetei.

Din anul 2007, Greenpeace este prezentă şi în România. În prezent, fundația Greenpeace România derulează următoarele campanii:

  • Campania împotriva energiei nucleare, care vizează, în principal, oprirea extinderii centralei nucleare de la Cernavodă, prin construirea reactoarelor 3 și 4, a unei noi centrale nucleare în România și a depozitului de deșeuri slab și mediu radioactive de la Saligny, județul Constanța;
  • Campania Roșia Montană;
  • Campania împotriva schimbărilor climatice, care cuprinde promovarea energiei obținute din surse regenerabile (energie eoliană, solară, geotermală, hidroenergia) și protejarea pădurilor. În acest sens, Greenpeace România luptă pentru includerea celor mai valoroase păduri din România în Patrimoniul UNESCO;
  • Campania împotriva organismelor modificate genetic (OMG);
  • Implicarea în probleme locale de mediu – pe site-ul organizației am publicat harta problemelor locale de mediu în care organizația noastră s-a implicat până acum.

Pentru a-şi păstra independenţa, Greenpeace nu acceptă donaţii de la guverne sau companii, ci se bazează doar pe contribuţii de la persoane fizice. Toate donațiile strânse sunt folosite în campaniile descrise mai sus.

Cei care doresc sa se alature campaniilor Greenpeace in Romania pot directiona 2% din impozitul anual pe venit sau pot face donatii in urmatorul cont bancar deschis la banca Unicredit Țiriac Bank (Sucursala Unirii):

Fundația Greenpeace CEE România 
CIF: 227 47 989  
Cont bancar (IBAN): RO17 BACX 0000 0001 2645 6001        
Unicredit Țiriac Bank (Sucursala Unirii)