dovlecei pai cu parmezan 200x133 Dovlecei pai cu parmezan

Dovlecei pai cu parmezan

Dovlecei gasim in poata tot timpul anului, insa din primavara si pana toamna este sezonul lor plin. Acum au cel mai bun gust, sunt dulci si zemosi, ba sunt si ieftini. In combinatie cu lactate si pregatiti la cuptor sunt garnitura sau gustarea perfecta pentru mesele in familie, mai ales ca si micutii de 1 an ii pot incerca!

 

Ingrediente:

  • 2-3 dovlecei medii
  • 1 ou mare
  • 60 ml lapte
  • 50g parmezan ras
  • 60g pesmet
  • ulei de masline extravirgin

Preincalziti cuptorul la 220 grade Celsius.

Dovleceii se spala si se taie pe lungime in bete de 2cm grosime si 7-8cm lungime. Bateti bine oul intr-un bol si adugati laptele. Amestecati parmezanul cu pesmetul intr-un bol separat. Dati betele de dovlecei prin amestecul de ou , apoi prin cel de parmezan.

Puneti o hartie de copt in tava pentru cuptor si spray-ati putin ulei de masline (sau ungeti hartia cu foarte putin ulei). Plasati betele de dovlecei in tava intr-un singur strat si may spray-ati putin ulei de masline deasupra. Dati tava la cuptor pentru 25-30 minute sau pana ce dovleceii se auresc, formand o crusta subtire.

Merge foarte bine cu un sos pe baza de rosii.