femeie sanatoasa2 200x200 Cum sa fii mai slaba, mai frumoasa si mai sanatoasa (III)

Mai slaba, mai frumoasa si mai sanatoasa

Am ajuns la finalul seriei de obiceiuri sanatoase de adoptat in viata noastra de zi cu zi. Ca in cazul oricarui lucru nou sau mai putin nou, greu este inceputul. Decat sa stai sa te tot gandesti cand si cum sa faci, mai bine a-i lua taurul de coarne, rezolvandu-ti dilemele “organizatorice” pe parcurs. Succes!

  • Da berea cu lamaie pe plantele medicinale precum menta. Menta este cunoscuta pentru proprietatile sale de vindecare si calmare a digestiei, asa ca daca scopul tau e sa slabesti, ar fi de preferat sa incepi sa o introduci in hrana zilnica. Cel mai simplu mod prin care o poti face este ceaiul de menta: ia o cutie de ceai de menta organica si bea 3 cesti pe zi. Nemaipoment si pentru piele, de asemenea!
  • Ceaiul verde te ajuta sa te mentii energica pe durata intregii zile, datorita cantitatii mari de antioxidanti naturali – numiti polifenoli – pe care ii contine.
  • Urzicile nu sunt numai bogate in antioxidanti, insa au si efect antiinflamator, calmand problemele pielii precum acneea sau eczemele, si ajutand digestia. In acelasi timp, proprietatile lor diuretice ajuta la eliminarea ureei si altor produsi reziduali ai corpului, prevenind retentia de lichide.
  • fenel 100x100 Cum sa fii mai slaba, mai frumoasa si mai sanatoasa (III)

    Fenel

    Datorita, in parte, continutului mare de fibre, fenelul este un supliment detoxifiant minunat, promovand o digestie usoara, reducand retentia lichidelor si eliminand toxinele. Este nemaipomenit si pentru par, asadar consuma-l ca atare sau sub forma de ceai.

  • Cu totii am auzit despre puterea antioxidantilor ceaiului verde, insa cand vine vorba despre curatare, ceaiul alb este alegerea ideala. Ceaiul alb provine din mugurii tineri ai plantei de ceai, frunzele fiind culese atunci cand au cele mai multe proprietati binefacatoare pentru organism. Frunzele sunt apoi lasate sa se usuce natural, conservandu-se astfel, proprietatile lor naturale. Ceaiul alb este deosebit de bogat in polifenoli si catechina, antioxidanti care lupta impotriva radicalilor liberi din corp.
  • Aplatizeaza-ti burtica mancand alimente care previn balonarea, precum rosiile.
  • …Si sucul de merisoare, care are proprietati diuretice fantastice. Asta inseamna ca incurajeaza corpul sa scape de excesul de lichide din organism prin mersul des la toaleta. Incepe ziua cu un suc naturale de merisor!
  • otet de mere 100x100 Cum sa fii mai slaba, mai frumoasa si mai sanatoasa (III)

    Otetul de mere

    Pentru o detoxifiere rapida, adauga meselor tale o tableta de otet de mere. Actioneaza ca un tonic digestiv, eliberand intestinele de bacteriile daunatoare organismului, eliminand toxinele si retentia de apa din jurul burticii.

  • Migdalele nu numai ca aduc un aport colosal de vitamina E (pentru piele) si proteine, insa continutul mare de fibre iti potoleste foamea. In 2007, cercetatorii de la Universitatea Purdue au descoperit ca – desi sunt bogate in calorii – migdalele in sine nu contribuie la grasimea de pe abdomen. Fa dintr-un pumn de migdale gustarea ta de la ora 11!
  • Castravetii sunt un diuretic natural, ceea ce inseamna ca includerea lor in masa de zi cu zi usureaza eliminarea apei din organism. Ce-ai zice de o salata cu nasturei, fasole, menta si castravete? O masa de pranz care te ajuta la slabit, garantat!
  • Bea suficienta apa! Apa este esentiala fuctionarii chimice a fiecarei celule din organism ca tu sa fii capabila sa muncesti la capacitate deplina. Cantitatea de apa recomandata este de 2l zilnic (aproximativ 8 pahare). Incearca sa te tii de ele!
  • rodie 100x100 Cum sa fii mai slaba, mai frumoasa si mai sanatoasa (III)

    Rodie

    Mananca alimente detoxifiante bogate in antioxidanti pentru a-ti creste vitalitatea si frumusetea. Fiecare sambure de rodie contine niveluri mari de antioxidanti numiti flavonoizi, precum si vitaminele A, C si E, acid folic si fier, ajutand sangele in transportul oxigenului la fiecare celula din corp. Datorita acestor beneficii nutritionale, rodiile sunt faimoase pentru calitatile lor de imbunatatire a aspectului pielii.

  • Mici, dar puternice, fructele de padure sunt pline de antioxidanti si fibre – o cana de zmeura contine aproximativ 6g. Mai mult decat atat, sunt sarace in calorii. Adauga o mana de fructe de padure in sucul de fructe de dimineata sau peste cerealele de la micul dejun.
  • Alaturi de rozmarin, salvie si menta, proprietatile antioxidante uriase ale oreganului – folosit des in bucataria mediteraneeana, considerata cea mai sanatoasa bucatarie a lumii – ajuta la sanatatea metabolismului, precum si la detoxifiere. Adauga-l peste pastele integrale gatite cu rosii proaspat tocate, alaturi de spanac, la un praz sanatos si hranitor.
  • Fii atenta la caloriile ascunse din alimente precum batoanele de cereale. Par a fi aliatele slabitului, insa in vreme ce variantele integrale sunt bune pentru eliberarea prelungita a energiei, vitaminelor si mineralelor, zaharul si grasimile folosite pentru a le da gust si a le omogeniza adauga multe calorii in dieta zilnica.
  • Nu considera banana ca orice fel de fruct. Desi sunt surse excelente de energie, fiind bogate in minerale precum zincul, care ajuta la imbunatatirea aspectului pielii, sunt si foarte bogate in calorii. Consuma-le inainte de mersul la sala sau taiate feliute mici si adaugate cerealelor integrale de la micul dejun.
  • hummus 100x100 Cum sa fii mai slaba, mai frumoasa si mai sanatoasa (III)

    Hummus

    Hummus – facut dintr-un amestec de naut, pasta de susan, ulei de masline, lamaie si chimion – este o gustare sanatoasa plina de proteine, fibre, grasimi bune si vitamine. Insa, uleiul si susanul aduc o gramada de calorii preparatului – o cupa mica de hummus are 435 calorii! Nu-l elimina, insa redu consumul la 1 lingura de hummus.

  • Cuvantul “salata” nu inseamna ca orice care contine legume este prietenos cu silueta noastra – conteaza foarte mult ce contine, de fapt, acea salata. Sosurile pe baza de smantana sau ulei, crutoanele prajite si carnea ca bacon-ul, porcul, mielul sau vita, sunt pline de grasimi si zahar, putand anula efectele atat de binefacatoare ale salatei verzi sau spanacului.
  • lapte de soia 100x100 Cum sa fii mai slaba, mai frumoasa si mai sanatoasa (III)

    Lapte de soia

    Latte-urile de dimineata pot parea inofensive, insa laptele integral, siropurile si zaharul adaugat pot face dintr-o simpla cafea o masa intreaga – un latte normal de la Starbucks are in jur de 180 calorii, la fel cat o halba de bere! O data sau de maxim 2 ori pe saptaman e acceptabil; in schimb, opteaza pentru lapte degresat sau de soia, incluzandu-le in dieta zilnica.

  • Branza isi face, de obicei, loc in dietele de slabire, prostindu-ne ca e un aliment sanatos, cu un aport mare de proteine si calciu. Insa nu uita – grasimile animale sunt cele mai calorice alimente, asa ca trebuie reduse la minim daca doresti sa slabesti (100g branza cheddar are 429 calorii).
  • Poate din cauza asocierii cu salata ne gandim la maioneza ca la un aliment sanatos, numai bun pentru slabit. Realitatea este ca e foarte bogata in proteine, vegetale si animale, nu neaparat bune pentru silueta, si foarte bogata in calorii (o lingurita are 50 calorii, iar 1 lingura cam 150 calorii). Uita de ea si inlocuieste-o cu iaurt simplu.
  • Sucul de fructe e minunat, o bautura plina de vitamine, insa nu-l bea ca apa. Mai ales acelea facute din concentrate, pline de zahar, crescand revoltator nivelul glicemiei si al caloriilor. Acelasi lucru este valabil si pentru smoothie, mai ales cele cu iaurt sau banane. Un pahar pe zi e mai mult decat suficient.