supa crema de rosii 200x141 Supa crema de rosii

Supa crema de rosii

Toti cei care o gusta se indragostesc de gustul bogat, dar in acelasi timp fin al acestei supe creme de rosii. Este nemaipomenita in plin sezon de coacere a rosiilor, cand dulceata acestora innobileaza si mai mult savoarea cremei de legume. Serveste-o intregii familii, chiar si copilului trecut de 1 an si jumatate, toti o vor adora!

Ingrediente: 8 rosii taiate jumatati (aprox 1-1,5kg), 2 ardei grasi rosii taiati sferturi, 1 ceapa medie taiata sferturi, 8 catei de usturoi, 4 linguri ulei de masline extravirgin, 2 linguri otet balsamic, 1,5l supa de legume, 150-180g pasta de tomate sau bulion (de preferinta facut in casa), cimbru, sare, piper

Se preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Rosiile, ardeii si ceapa se pun cu pielita in sus intr-o tava cu hartie de copt. Se amesteca usturoiul pisat, sarea, piperul, cimbrul, otetul, 2 linguri ulei si se toarna tot amestecul peste legumele din tava. Tava se da la cuptor 45 min.

Intr-o oala se incalzesc 2linguri ulei cu bulionul, se adauga repede legumele din tava cu tot cu sosul lasat si se amesteca. Se toarna supa de legume si se mai lasa pe foc 5-10 min. Daca mai este nevoie, mai pui putina sare si piper. Dupa ce a clocotit, se mixeaza totul si se adauga busuioc. Se serveste calda sau rece, dupa preferinte, cu sau fara crutoane.

Sfat: Inainte de a pune legumele la copt in tava, fa supa de legume: pune multe legume (ceapa, ardei, patrunjel, pastarnac, telina, dovlecel, morcovi, cartof) taiate mari (sau chiar intregi) in 2l apa rece si lasa-le sa fiarba.