scutece 200x67 Cauzele iritatiei datorate scutecelor

Scutece de unica folosinta

Cauzele iritatiei

Incorsetat in scutec, funduletul bebelusului este susceptibil a dezvolta o iritatie. Pielea este expusa unei cantitati mari de umezeala, putin aer, este gazda iritantilor chimici si organismelor infectioase prezente in urina si fecale si frecarii cauzate de atingerea permanenta a pielii de scutec.
Pielea se irita la inceput din cauza umezelii mari la care se adauga frecarea cauzata de scutec. Substantele iritante si organismele infectioase din scaun si urina faciliteaza dezvoltarea iritatiei. Curatirea frecventa si agresiva cu detergenti, scutecele stramte, benzile cauciucate si amoniacul din urina pot agrava situatia aparuta.

Frecventa

Unii copilasi prezinta o rata de incidenta crescuta pentru iritare. Acest lucru se poate datora faptului ca are o suspectibilitate innascuta, o tendinta alergica, niveluri crescute de amoniac in urina sau un dezechilibru de ph al scaunului. Se poate concluziona si ca odata aparuta iritatia, copilul devine mai susceptibil pentru o noua aparitiei a aceluiasi gen de iritare.