paste cu ardei 200x133 Paste cu ardei copt si ton

Paste cu ardei si ton

Astazi va propunem o reteta pe gustul tuturor, copii si adulti! Este simplu de realizat (perfecta pentru un weekend in familiile cu copii), cu ingrediente usor de procurat si timp de preparare minim. Usturoiul, uleiul de masline si lamaia folosite crude (nepreparate termic), fac din acest preparat unul foarte sanatos.

Ingrediente: 3 ardei grasi rosii mari, 3 catei de usturoi, zeama de la jumatate de lamaie, 2-3 linguri ulei de masline, 400g paste (spaghete, penne, fusilli), 2 conserve de ton in ulei sau suc propriu, sare, piper, branza telemea sau feta (optional), busuioc proapat (daca preferi sau nu).

Ardei se spala si se pun la copt 40-45 minute in cuptor, pe hartie de copt. Se scot si de acopera cu un prosop (pentru a se curata usor). Cand s-au mai racit putin, se curata de pielita si de seminte cu multa atentie, sa nu irosim sucul ardeilor (eventual, se curata deasupra unui vas pentru a colecta sucul).

Se fierb pastele (de preferinta integrale) conform instructiunilor de pe pachet.  

Intr-un blender se adauga ardeiul curatat, usturoiul, zeama de lamaie si se mixeaza bine de tot pana se obtine un sos. Se pune sare si piper dupa gust, iar apoi se rastoarna socul peste pastele firbinti, scurse de apa in prealabil. Deasupra se presara tonul din conserva (scurs bine de ulei sau apa) si, optional, bucatele de branza. Tot optional, deasupra se poate rade parmezan si, pentru decor, putem folosi cateva fruze de busuioc proaspat.

Copiilor li se pot servi pastele doar cu sos, fara ton si branza. Chiar si cei mai mofturosi vor aprecia aceste paste si vor cere o a doua portie.