paste cu branza 200x150 Paste cu branza

Paste cu branza

Perfecta pentru zilele de weekend cand familia se reuneste si nimeni nu are timp de pierdut in bucatarie! Aprovizioneaza-te cu branza de diferite feluri si invita-ti copiii sa te ajute la pregatirea pranzului, experimentand o noua modalitate de a petrece timpul liber in familie. Bineinteles ca cei mici vor ajuta si la curatenia de dupa experiment…

Vei fi surprinsa sa constati ca aceste paste sunt pe gustul tuturor, inclusiv a celor mai mofturosi dintre copii care vor mai cere o portie, cu siguranta. Intr-adevar, reteta nu tine cont de cura ta de slabire, insa iti va desfata papilele gustative!

Ingrediente: 350g spaghete, 4 rosii medii, 75g jambon de porc (optional), 45g unt, 45g faina, 450ml lapte, 85g branza Gruyere rasa (sau Emmenthaler sau cascaval), 80g parmezan ras, 150g mascarpone, 2 felii de paine.

Rosiile se curata de coaja (se oparesc 30s in apa clocotita) si se taie cubulete. Se indeparteaza coaja feliilor de paine, iar miezul ramas se taie cubulete mici, ca pentru crutoane. Pastele se fierb in multa apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet (se prefera pastele integrale datorita continutului mult mai mare de fibre).

Facem sosul bechamel: se topeste untul intr-o tigaie antiaderenta, se adauga faina si se amesteca bine pe foc pentru 1 minut. Se adauga treptat laptele, la foc mic, si se amesteca continuu pana la ingrosare. Se ia de pe foc si se adauga 60g parmezan si branza Gruyere, amestecandu-se pana se topesc, apoi se adauga si branza mascarpone.

Se scurg pastele, se pun intr-o tigaie si se adauga peste ele sosul de branza, la foc mic. Se pun si rosiile si jambonul, amestecand usor, sa nu se rupa pastele. Se lasa pe foc 1-2 minute, apoi se transfera intr-un vas de yena sau ceramica uns cu putin unt. Deasupra se presara crutoanele de paine amestecate cu parmezanul ramas (20g). Vasul se da la cuptorul incins. Este gata cand crusta de deasupra s-a aurit(aprox. 15 minute).

Pofta buna!

Sfat: pentru variatie, odata cu rosiile se mai pot adauga si ale legume: mazare, buchetele de broccoli, etc.