embryonic stem cells 200x200 Saptamana 2 de sarcina

Celulele Stem

In timpul celei de-a doua saptamani a dezvoltarii copilului se produc multe schimbari in corpul tau care ajuta la formarea bebelusului. In acest moment, el/ea nu poate fi recunoscut ca un copil, ci doar ca o aglomerare de celule si tesut care vor rezulta ulterior intr-un bebe.

Ceea ce este mai tulburator este faptul ca e posibil ca tu sa nu fii nici macar constienta de sarcina la acest moment. Pentru ca au trecut doua saptamani de la conceptie, nivelele de hormoni sunt in crestere si ai putea lua in calcul efectuarea unui test de sarcina. Organismul tau va incepe sa secrete cantitati considerabile de HCG (gonadotropina corionica umana), astfel ca testul de sarcina se va dovedi pozitiv si incet, incet isi vor face aparitia si simptomele ce o insotesc.

In cadrul acestui stadiu al sarcinii si al dezvoltarii copilului tesutul, care in cele din urma va deveni placenta, va incepe sa construiasca o legatura cu trupul tau si sa foloseasca cantitati mari de sange pentru a putea continua procesul de dezvoltare a embrionului. Copilasul tau este o aglomerare de celule localizata in apropierea sacul amniotic.

« Saptamana 1 Saptamana 3 »