baby monitor 468 200x171 Sisteme de monitorizare a bebelusului

Sistem de monitorizare

Exista sute de sisteme de monitorizare a bebelusului disponibile la ora actuala pe piata . Atunci cand cumparati un astfel de sistem, ar trebui sa-l cautati pe cel care se adapteaza cel mai bine stilului dvs. de viata si caminului in care va fi folosit. Sugestiile urmatoare va vor ajuta sa sa gasiti sistemul de monitorizare perfect, astfel incat sa puteti supraveghea atent la siguranta copilului dvs. si la linistea dvs. interioara.

 1. Tipuri de interfoane
 2. Interferenta
 3. Supraveghere sunete si video
 4. Monitorizarea in camere multiple
 5. Portabilitatea
 6. Recomandari

Tipuri de interfoane

Daca doriti sa va supravegheati copilul doar la distanta de cateva camere sau casa dvs. nu este una foarte spatioasa, atunci va este de folos cam orice tip de interfon. Daca aveti o casa mare sau dispusa pe mai multe etaje, sau daca doriti sa aveti posibilitatea de a scoate receptorul in afara casei, in curte sau garaj, atunci uitati-va dupa un sistem de monitorizare cu o raza de actiune mai mare, pentru a va asigura ca veti auzi bebelusul de la distanta.

Interferenta

Daca aveti vecini apropiati care au la randul lor copii, tineti cont de faptul ca si acele familii pot folosi un interfon/ monitor care utilizeaza aceleasi frecvente, ceea ce insemana ca este posibil sa auziti ce se intampla in casele apropiate si ei, la randul lor, pot detecta ce se petrece in casa dvs. Telefoanele fara fir pot, de asemenea, receptiona sunetele emise de interfon. Daca interferenta reprezinta o problema pentru dvs., cautati un sistem de minitorizare care are caracteristici suplimentare de securitate sau are inglobata o tehnologie care nu permite prezenta interferentelor.

Supraveghere sunete si video

Sistemele de monitorizare obisnuite (interfoanele) va permit doar sa auziti ce se intampla in camera in care sunt instalate. Cele moderne va pot arata si ce se intampla in camera prin sistemul video incorporat, iar unele pot monitoriza chiar si respiratia copilului sau detecteaza, pe baza de senzori, miscarea. Monitoarele video sunt folositoare, dar probabil nu va veti dori sa priviti ecranul video in mod constant, asa ca asigurati-va ca dispozitivul este dotat cu un sistem audio performant. Senzorii de miscare va vor aduce si mai multa liniste, insa parintii trebuie avertizati ca pot obtine un fals sentiment de siguranta dat de aceste instrumente. Verificarea personala a copilului este, inca, cea mai buna optiune.

Monitorizarea in camere multiple

Majoritatea sistemelor de monitorizare au un singur transmitator in camera copilului si unul sau doua receptoare ce le permit parintilor sa-si asculte copilul. Daca doriti emitatoare in mai multe camere sau pentru mai mult decat un copil, optiunile pe care le aveti sunt mai putine. Unii parinti cumpara doua sau mai multe sisteme de monitorizare pentru a-si supraveghea fiecare dintre copii, insa trebuie avuta mare grija ca sistemele sa nu interfereze, altfel, tot ceea ce vor auzi sunt sunete electronice deranjante. Exista pe piata doar cateva modele de sisteme de monitorizare cu optiunea de a putea fi folosite in mai multe camere.

Portabilitatea

Majoritatea sistemelor de monitorizare sunt dotate cu o clema ce le permite parintilor sa le care cu ei prin toata casa si in jurul ei. Daca doriti ca receptorul sa fie folosit mai intens, verificati ca dispozitivul de atasare sau clema (video)interfonului sunt suficint de viguroase pentru a suporta uzul zilnic. Verificati, de asemenea, sursa de alimentare si durata de viata a bateriilor. Este nevoie sa il incarcati permanent? Unele sisteme noi de monitorizare au receptori uimitor de mici ce pot fi atasati la curea sau snur pentru o mai buna portabilitate.

Recomandari

Interfonul sau monitorul video este util in orice familie cu copii si reprezinta o investitie in timpul si linistea voastra ca parinti, intrucat ofera posibilitatea de a fi permanent la curent cu ceea ce face bebelusul, fara a sta in acceasi incapere cu el. Fie ca doriti sa va relaxati privind un film sau discutand cu prietenii, sau decideti sa innoptati separat de bebelus, interfonul va este de mare ajutor pentru o lunga perioada de timp (zilnic in primii 2-3 ani ai copilului).

Va prezentam cateva modele de interfoane, de la cele mai simple pana la cele mai sofisticate:

 • interfon Babymoov
 • Interfon cu proiector Primii Pasi
 • sistem de monitorizare cu senzor miscare Tommee Tippee
 • sistem de monitorizare Philips Avent
 • monitor video Motorola
 • videofon digital cu rama foto Motorola