Cand esti in mare graba si ai peste prin frigider, incearca ceva crocant: fish fingers cu fulgi de porumb. Bineinteles ca e mai usor sa-i cumperi de-a gata, congelati, insa cei preparati de tine in casa sunt mai sanatosi si cu siguranta mai gustosi. Implica si copilul in pregatirea acestei retete, va fi foarte incantat sa i se permita sa zdrobeasca fulgii de porumb in voie, fara a fi mustruluit!
Ingrediente: 600g file de peste fara pielita, de regula peste alb (cod, somon, salau, pangasius sau ce alt peste doriti, chiar si calamar), 3 oua batute bine, 60g faina, 90 g fulgi de porumb, 5 linguri ulei de floarea soarelui, sare si piper.
Pune fulgii de porumb intr-o punga si zdrobeste-i cu sucitorul, apoi pune-i pe o farfurie curata si uscata.
Pestele se taie in fasii groase de 2cm si se condimenteaza cu sare si piper. Se da pestele prin faina, apoi prin ou si la urma prin fulgii de porumb.
Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajeste pestele pe fiecare parte, pana se aureste si este gatit in mijloc. Se scot pe hartie absorbanta pentru a se scurge surplusul de ulei si se servesc calde alaturi de un sos tartar.
Sfat:
- Preferati sa coaceti pestele (pe fiecare parte) in cuptorul incins, pe hartie de copt, urmarind indeaproape sa nu se usuce prea tare.
- Folosind aceeasi reteta, puteti inlocui pestele cu legume fierte si apoi pasate grosier: morcov, dovlecel, cartof dulce, cartof, broccoli, mazare, fasole verde, etc, rezultand crochete de legume pe care le coaceti tot la cuptor.
Puteti servi crochetele de peste cu un sos tartar obtinut prin amestecarea urmatoarelor ingrediente: 150ml maioneza, suc de lamaie (dupa gust), cateva fire de patrunjel tocat foarte fin, 1 lingurita de capere tocate si 2 lingurite de castravete cornison bine tocate (eventual rase). Puteti incerca chiar si un sos tzatziki, mai racoritor si mai putin caloric decat tartarul. Insa, cea mai indicata este salata!
Comentarii