cartof umplut 200x172 Cartof umplut (12 luni)

Cartof umplut

Un fel de mancare versatil cu care e aproape imposibil sa dai gres! Copiii iubesc cartoful, iar combinat cu proteine (carnita sau branzica si ou) devine o masa copioasa si hranitoare.

Ingrediente: 2 cartofi mari (daca se poate rosii, sunt mai putin sfaramiciosi), cateva chiftelute coapte sau un amestec de telemea de vaca bine desarata (sau branzica dulce de vaci) frecata cu putin unt, ceapta verde tocata, un galbenus de ou si patrunjel tocat.

Cartofii se spala bine pe exterior si se pun la fiert aproximativ 5 -6 minute (din momentul in care incepe sa fiarba apa).  Dupa ce se scot cartofii din apa, pentru a nu imprastia compozitia peste tot, inveleste-i in folie de aluminiu sau, mai bine, in hartie de copt (redu cat mai mult contactul alimentelor cu produse ce contin aluminiu). Cu o lingurita sau un cutit subtire se scobesc cat se poate de mult si se umplu cartofii cu amestecul de chiftelute coapte sau de branzica. Se scot cartofii din folia de aluminiu si se pun intr-o tava unsa cu unt, apoi la cuptor, aproximativ 20 de minute, la foc mic. Se ofera bebelusului cu smantana sau iaurt pe deasupra.

Puteti improviza compozitia umpluturii in functie de preferintele copilului sau de alimentele de care dispuneti in momentul gatirii: masline, porumb, cascaval, mazare, bucatele de morcov fiert (puteti “ascunde” cam orice leguma), ou fiert, castraveciori murati (pentru adulti si copiii trecuti de 3 ani), cu alte cuvinte, puteti folosi orice aveti prin frigider la momentul respectiv.

 V-ati lins pe botic?