chiftelute la cuptor 200x150 Chiftelute coapte (11 luni)

Chiftelute la cuptor

Putem adapta mancarurile noastre traditionale si pentru dieta copiilor, optand intotdeauna pentru coacerea alimentelor in detrimentul prajirii, asa cum ar trebui sa facem si noi, adultii. 

Ingrediente: un piept de pui, 1 morcov, 1 dovlecel, 1 ceapa, 1 cartof, 1 galbenus de ou.

Legumele se fierb, apoi se dau prin masina de tocat impreuna cu pieptul de pui. In compozitia rezultata se adauga galbenusul de ou, se amesteca bine de tot si se formeaza cu mana chiftelute care se trec prin foarte putina faina sau pesmet.  Chiftelutele se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei sau unt (sau, si mai bine, pe hartie de copt) si se dau la cuptor pana se rumenesc bine pe ambele parti.

Dupa ce copilul implineste 1 an, se foloseste aceeasi compozitie, insa legumele pot fi incorporate crude si tocate la masina sau blender, ae adauga ceapa verde, ou intreg si paine inmuiata in apa (optional).