orz cu ciuperci 200x133 Mancare de orz cu ciuperci (15 luni)

Orz cu ciuperci la cuptor

Ciupercile sunt bogate in vitamine B, oferind aroma oricarui preparat, iar orzul este o cereala integrala ideala pentru reducerea constipatiei, fiind o schimbare binevenita fata de popularul orez. Poti cauta sortimente diferite de ciuperci: champignon, galbiori, pleurotus, etc.

Ingrediente:

  • 1/2 ceasca de apa
  • 1 lingura de unt
  • 1 catel de usturoi
  • 180g de ciuperci taiate (2 cesti)
  • 1 ceasca de supa sau apa
  • putina sare si piper
  • cimbru, proaspat sau uscat

Orzul se pune la prajit intr-o tigaie la foc mediu, amestecand continuu, pana incepe sa se rumeneasca (aproximativ 3 minute) si apoi se da deoparte.

Se topeste untul intr-o tigaie, se adauga usturoiul pisat si se lasa sa se rumeneasca 1 minut, apoi se adauga ciupercile si se calesc 3 minute, pana ce iese apa din ele si devin moi. Se adauga orzul, supa sau apa si condimentele si se da in clocot la foc mare, apoi se reduce focul si se acopera tigaia, lasand sa fiarba pana ce orzul devine moale (30-35 minute). Daca mai este nevoie de lichid, mai adaugati putina apa.

Mancarea se poate pastra la frigider maximum 3 zile intr-un recipient inchis etans.

Sfat:

  • dupa ce a dat in clocot, przul cu ciupercile poate fi introdus la cuptor pentru o aroma mai puternica
  • se poate servi cu un ou prajit deasupra sau o lingura de iaurt grecesc/ smantana