piure ovaz 200x200 Piure de ovaz (9 luni)

Piure de ovaz

Ovazul este hranitor si versatil, poate fi combinat cu o multime de fructe intregi sau facute piure, ceea ce face din el un mic dejun plin de energie si reconfortant.

Ingrediente:

  • scortisoara
  • vanilie (un varf de pastaie) sau 1 lingurita de esenta
  • 1 ceasca fulgi de ovaz simpli

Se pun la fiert 2 cesti de apa cu scortisoara si vanilia si se lasa sa dea in clocot. Cand a inceput sa fiarba apa, se adauga fulgii de ovaz si se da focul la mic. Cand compozitia clocoteste, stinge focul si acopera vasul, lasand ovazul sa se odihneasca aproximativ 15 minute.

In momentul servirii se pot adauga:

  • lapte matern sau praf
  • cateva feliute de banana (zdrobita) si putin piure de coacaze
  • feliute de para  sau mango zdrobite
  • piure de caise, nectarine, piersici
  • piure de mere cu cateva stafide (pentru copiii mai mari)