Un alt fel de pizza! Perfecta pentru gustarea de seara sau chiar cina copilului, dar si a familiei! Poate fi oferita imediat ce copilul reuseste sa mestece putin alimentele si constituie un alt mod de a introduce si mai multe fructe in alimentatia sa. Este usor de facut, rapida si cu rezultate garantate!
Ingrediente (12 felii):
- 650g paine integrala feliata sau aluat de pizza proaspat
- 2 linguri ulei de masline
- 5 prune fara samburi, feliate
- 60 g feta faramitata
Incalzeste cuptorul la 220 grade Celsius. Pregateste 2 tavi, unse cu putin unt sau ulei, in care vei aseza feliile de paine una langa alta sau aluatul de pizza impartit in 2. Ridica putin (doar) aluatul pe marginile tavii si inteapa-l cu o furculita din loc in loc. Unge feliile de paine sau aluatul de pizza din ambele tavi cu 1 lingura de ulei de masline si da tavile la cuptor pentru 12 minute sau pana se maronesc usor.
Dupa ce s-au rumenit putin se unge din nou blatul cu lingura de ulei ramasa si se aranjeaza feliile de pruna,una langa alta, apoi se presara feta. Se da din nou la cuptor 7-10 minute.
Sfat: In loc de prune puteti pune piersici sau nectarinele. Feta se poate inlocui cu gorgonzola sau alta branza moale, sfaramicioasa. Deasupra pizzei se pot presara si cativa muguri de pin (prajiti 1-2 minute in tigaia antiaderenta, fara ulei).
Comentarii