Alimentatie

Sfaturi de nutritie pentru copii de la dr. Mihaela Bilic

Sfaturi de nutritie pentru copii de la dr. Mihaela Bilic

Vineri, 29 iunie 2012, mamica.ro a participat la prima conferinta dedicata parintilor activi pe internet, eveniment intitulat Social Media for Parents si organizat de Evensys. Prima parte a conferintei a fost dedicata calitatii de parinte a participantilor la eveniment, vorbitorii abordand aspecte legate de nutritie si sanatate, dar si crestere... citeste »

Alimentatie pentru dinti sanatosi

Alimentatie pentru dinti sanatosi

Alimentele care contribuie la carierea dintilor sunt cele bogate in zahar, cum sunt batoanele cu fructe sau muesli, dulciurile de orice fel si bauturile dulci si de fructe. De ce? Pentru ca zaharul “hraneste” bacteriile din gura copilului tau, care, la randul lor, formeaza un mediu acid asupra dintisorilor. Alimentele... citeste »

Zaharul si sanatatea dintilor

Zaharul si sanatatea dintilor

Esti innebunita dupa dulciuri? Mai mult ca sigur ca acest obicei ti s-a format cu mult inainte sa te servesti singura cu bauturi dulci sau prajiturele. Specialistii afirma ca exista o legatura stransa intre bauturile dulci consumate in perioada copilariei timpurii si consumul zaharului in cantitate mare din viata de... citeste »

Cele mai sanatoase bauturi pentru copilul tau

Cele mai sanatoase bauturi pentru copilul tau

Copiii se deshidrateaza foarte usor, fara sa-si dea seama. Fie ca sunt concentrati asupra unei activitati, fie isi fac temele sau sunt la joaca in parc, multi dintre ei nici nurealizeaza cand li se face sete. Ca parinte, ii poti ajuta oferindu-le regulat ceva de baut. Deshidratarea afecteaza celulele nervoase,... citeste »

Ce nu stiai despre sucul de fructe

Ce nu stiai despre sucul de fructe

In vreme ce fructul intreg este alegerea ideala, anumite sucuri de fructe pot constitui o componenta sanatoasa a dietei copilului tau. Studiile recente au confirmat faptul ca sucul 100% din fructe consumat in cantitate moderata nu afecteaza greutatea copilului. Insa, ca orice in afara de apa, are si calorii. La fel ca orice mancare... citeste »

Sucurile in alimentatia copiilor

Sucurile in alimentatia copiilor

Bauturile dulci includ TOATE sucurile de fructe, nectarurile, bauturile energizante, bauturile sportive si apele minerale cu arome, fie cumparate, fie preparate in casa. Sucurile de fructe contin zahar care se gaseste in mod natural in fructe (fructoza), insa devine foarte concentrat atunci cand fructele sunt transformate in suc. Celelalte categorii de bauturi au cantitati... citeste »