insarcinata cu fata 145x200 Vreau fata!

Am o fetita!

Inca din cele mai vechi timpuri oamenii au fost preocupati de alegerea sexului copiilor lor. Practicile stravechi erau centrate in jurul femeii, pana cand s-a inteles ca barbatul este cel care influenteaza sexul copilului. Dorinta de a alege sa nasca fata sau baiat era atat de puternica incat recurgeau la obiceiuri cel putin stranii: legau unul dintre testicule, in credinta ca unul corespundea baieteilor iar celalalt fetitelor, sau dormeau cu anumite obiecte sub perna care , la fel, influentau nasterea copiilor cu sexul dorit, iar cei mai curajosi dintre ei se aventurau in consumul de plante si potiuni de compozitie bizara, incluzand chiar si fecalele animalelor.

In zilele noastre se vehiculeaza ca cel putin 90% dintre cuplurile care isi doresc copii ar opta pentru alegerea sexului copilului daca metodele de selectie ar fi mai usor de aplicat si mai putin costisitoare financiar. Acum sunt zone pe glob unde este cerere mare de fetite, anterior existand solicitari numeroase pentru baietei. Sunt, inca, tari unde baieteii sunt in topul preferintelor familiilor.

Cum se face selectia?

Fiecare dintre parinti contribuie in mod egal la formarea genetica a copilului. Genetic vorbind, femeia sau mama are cromozomi XX, adica aportul ei la viitorul copil este un cromozom X. Barbatul sau tatal copilului are cromozomi XY, adica poate contribui fie cu un cromozom X, fie Y. Deci spermatozoizii tatalui constituie factorul decizional in stabilirea sexului viitorului copil:

  • cromozom X de la mama + cromozom X de la tata = fetita
  • cromozom X de la mama + cromozom Y de la tata = baietel 

In timpul actului sexual sunt ejaculati in vagin in jur de 200 milioane de spermatozoizi, un amestec fantastic de cromozomi X si Y. Cel mai probabil, doar unul dintre el va fi capabil sa penetreze ovulul.

Vreau o fetita!

Metoda Shettles

Dr. Landrum Shettles este recunoascut pentru cartea sa (“How to choose the sex of your child”) in care expune tehnici usor de folosit de catre partenerii oricarui cuplu pentru a concepe un copil de un anumit sex, dar mai ales fetite. Metoda poate fi, insa folosita, pentru influentarea ambelor sexe, fetita sau baietel. Medicul, in urma a peste 35 ani de experienta, sustine ca:

  • trebuie sa-ti cunosti ciclul menstrual si sa ti-l notezi pe parcursul a catorva luni, inregistrandu-ti si temperatura bazala pentru a putea determina cu acuratete ziua ovulatiei
  • trebuie sa ai raport sexual cu 3 sau mai multe zile inainte de ovulatie, intrucat spermatozoizii cu cromozom Y vor fi mai firavi pana la eliberarea ovulului, lasand loc celor X sa penetreze ovulul si sa dea sexul feminin noii vieti in formare.
  • penetrarea trebuie sa fie mai superficiala, nu asa adanca ca in cazul conceperii baietilor, datorita acididitatii pH. Intrarea in vagin reprezinta un mediu mai acid , unde spermatozoizii Y nu prea supravietuiesc.
  • ramai la pozitia misionarului
  • deoarece orgasmul femeii face sa se elibereze anumite substante chimice cu un nivel alcalin ridicat, favorizand spermatozoizii Y, daca se doreste o fetita, trebuie ca femeia sa evite orgasmul in timpul actului sexual
  • cat mai mult sex! Imediat dupa ciclu si pana in cea de-a 3-a zi dinainte de ovulatie, este recomandabil sa faceti sex in fiecare zi, astfel sperma va fi purtatoare de mai putini cromozomi Y
  • barbatul trebuie sa poarte boxeri stramti pentru a creste temperatura testiculara, eliminand cromozomii Y in favoarea celor X. In acelasi sens, barbatul poate incerca chiar o baie fierbinte inainte de actul sexual.

Dieta pentru conceperea unei fetite

La fel ca si in cazul conceperii baieteilor, dieta care favorizeaza nasterea fetitelor trebuie sa inceapa cu minim 3 luni inainte de conceptie. Daca dieta pentru baietei presupune mult sodiu si potasiu, la fetite e nevoie de magneziu: legume verzi (spanac, broccoli, stevie), fasole de orice fel, menta, busuioc, boia, salvie, cacao, ciocolata, ceai, cereale de mic dejun.

 

Afla mai multe detalii despre cum sa concepi o fetite citind: Legende babesti despre sexul copilului si Secretele influentarii sexului copilului.