Inca din cele mai vechi timpuri oamenii au fost preocupati de alegerea sexului copiilor lor. Practicile stravechi erau centrate in jurul femeii, pana cand s-a inteles ca barbatul este cel care influenteaza sexul copilului. Dorinta de a alege sa nasca fata sau baiat era atat de puternica incat recurgeau la obiceiuri cel putin stranii: legau unul dintre testicule, in credinta ca unul corespundea baieteilor iar celalalt fetitelor, sau dormeau cu anumite obiecte sub perna care , la fel, influentau nasterea copiilor cu sexul dorit, iar cei mai curajosi dintre ei se aventurau in consumul de plante si potiuni de compozitie bizara, incluzand chiar si fecalele animalelor.
In zilele noastre se vehiculeaza ca cel putin 90% dintre cuplurile care isi doresc copii ar opta pentru alegerea sexului copilului daca metodele de selectie ar fi mai usor de aplicat si mai putin costisitoare financiar. Acum sunt zone pe glob unde este cerere mare de fetite, anterior existand solicitari numeroase pentru baietei. Sunt, inca, tari unde baieteii sunt in topul preferintelor familiilor.
Cum se face selectia?
Fiecare dintre parinti contribuie in mod egal la formarea genetica a copilului. Genetic vorbind, femeia sau mama are cromozomi XX, adica aportul ei la viitorul copil este un cromozom X. Barbatul sau tatal copilului are cromozomi XY, adica poate contribui fie cu un cromozom X, fie Y. Deci spermatozoizii tatalui constituie factorul decizional in stabilirea sexului viitorului copil:
- cromozom X de la mama + cromozom X de la tata = fetita
- cromozom X de la mama + cromozom Y de la tata = baietel
In timpul actului sexual sunt ejaculati in vagin in jur de 200 milioane de spermatozoizi, un amestec fantastic de cromozomi X si Y. Cel mai probabil, doar unul dintre el va fi capabil sa penetreze ovulul.
Vreau un baietel!
Metoda Shettles
Dr. Landrum Shettles este recunoscut pentru cartea sa (“How to choose the sex of your child”) in care expune tehnici usor de folosit de catre partenerii oricarui cuplu pentru a concepe un copil de un anumit sex, dar mai ales fetite. Metoda poate fi, insa folosita, pentru influentarea ambelor sexe, fetita sau baietel.
Teoria din spatele metodei de a concepe un baietel presupune ca spermatozoizii purtatori de cromozom masculin Y sunt mai rapizi, dar mor mai repede decat cei feminini. Acest lucru inseamna ca pana ce ovulul va fi eliberat, nu va mai exista niciun spermatozoid prin preajma pentru a-l fertiliza si este absolut necesar un nou raport sexual pentru a beneficia de cea mai mare concentratie de spermatozoizi cu cromozom Y. Pasii sunt urmatorii:
- trebuie sa-ti cunosti ciclul menstrual si sa ti-l notezi pe parcursul a catorva luni, inregistrandu-ti si temperatura bazala pentru a putea determina cu acuratete ziua ovulatiei
- barbatul trebuie sa evite ejacularile in ultimele 4-5 zile inaintea ovulatiei tale
- scopul tau este sa aveti raport sexual cu 12 ore inainte de ovulatie
- folositi pozitii sexuale care sa plaseze sperma cat mai aproape de cervix (intrarea in uter, adica capatul vaginului, deci ejacularea trebuie sa se produca cat mai adanc in vagin), inclusiv pozitii cu penetrare dorsala (nu anala!)
- femeia ar trebui sa aiba orgasm pentru a ajuta spermatozoizii sa se “indrepte” catre ovul.
- barbatul sa poarte boxeri largi (gen pantaloni scurti) pentru a evita cresterea temperaturii testiculare, intrucat cromozomii Y din sperma nu vor supravietui unui mediu mai cald, ba din contra. De evitat sauna, baile fierbinti sau hainele stramte.
Anterior acestei metode, dr. Shettles recomanda anumite dusuri vaginale pentru a trata problema mediului acid, insa a revenit asupra recomandarii datorita riscului de infectii.
Dieta pentru conceperea unui baiat
Asa cum am prezentat intr-un articol precedent (Alimentatia mamei si sexul copilului), exista studii stiintifice care au corelat dieta bogata in proteine si nutrienti a femeii cu posibilitatea nasterii unui baietel. Sunt voci care spun ca, daca vrei sa faci baiat, trebuie sa ai in casa provizii serioase de carne (in special rosie), gustari sarate (mai ales chips-uri) si alimente cu cofeina. Nu trebuie sa-ti lipseasca nici ouale, sunca, mierea, avocado, sfecla rosie, stafidele, ciupercile, fasolea si painea. Dieta trebuie adoptata cu cel putin 3 luni inainte de conceptie.
Citeste si Legende babesti de determinare a sexului copilului pentru ale “indicii” care sa te ajute in demersul tau de a naste un baietel.
Comentarii