Tuturor ne plac cartofii prajiti, mai ales copiilor. Insa ne ferim sa-i consumam din cauza numarul mare de calorii si a procedeului de gatire, prajirea.
Propunem astazi o varianta mult mai sanatoasa a clasicilor cartofi pai.
Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- 2 linguri ulei
- boia dulce
- 1-2 catei de usturoi zdrobiti
Se pune multa apa la fiert cu sare intr-o oala incapatoare. Cartofii se curata de coaja si se taie bete groase sau sferturi. Cand apa clocoteste, se pun cartofii si se tin pe foc 8 minute.
Intre timp, se pregateste o tava de cuptor cu hartie de copt.
Cartofii se scurg bine de apa si se pun gramada pe hartia de copt. Se adauga uleiul de masline, se zgrobesc cateii de usturoi si se presara boia din belsug, se sareaza si pipereaza. Se amesteca bine, astfel incat cartofii sa fie patrunsi de aroma condimentelor si se niveleaza in stat subtire, fara a se incaleca. Tava se da la cuptor la foc mare (230-250 grade Celsius) pentru 30 minute sau pana cand cartofii se rumenesc.
Cartofii se servesc ca garnitura sau alaturi de un sos tzatziki.
Comentarii