berbec 166x200 Copilul Berbec (21 martie 19 aprilie)

Berbec(21 martie-19 aprilie)

Copilul Berbec este de obicei puternic, curajos, plin de viata, prietenos si foarte dragastos. Inca de la nastere, acesti copii vor vrea sa capteze atentia tuturor si plang pentru a obtine ce vor. Constitutia lor este puternica, dar la fel este si vocea. Energia enorma cu care se nasc ii propulseaza chiar in mijlocul actiunii, incepand sa mearga si sa vorbeasca mai devreme decat ceilalti copii de varsta lor. Socheaza adultii prin puterea fizica de care dau dovada, miscand in continuu scaune sau alte obiecte grele, catarandu-se in copaci si fiind nazbatiosii zodiacului. E valabil si pentru fetite!

Copiii Berbec vor fi, in general, atrasi de ceea ce le este interzis. Parintii trebuie sa fie intotdeauna cu un ochi atintit asupra lor intrucat sunt atat de curiosi si nelinistiti incat sunt permanent predispusi la mici accidente, lovituri si nenumarate vanatai. Nu invata repede din greseli, insa au intotdeauna tendinta de a scapa mai bine si mai usor dintr-o situatie cu adevarat buclucasa. Datorita poftei nemasurate de viata, se recupereaza repede in urma oricarei afectiuni. Acesti copii sunt foarte iubitori, si, in acelasi timp, cer dragoste nemasurata si dovezi continue de iubire din partea parintilor. Sunt orientati spre atingerea obiectivelor, insa pot fi si visatori, devenind sentimentali in abordarea diferitelor situatii. Indraznesc sa viseze, au imaginatie si sunt mereu gata sa ia viata in piept.

Copiii Berbec sunt foarte mandri si cauta admiratia colegilor si prietenilor lor. Cateodata isi pierd cumpatul destul de usor si fac taraboi mare, insa aceste tantrum-uri emotionale trec la fel de repede precum apar. Nu sunt dusmanosi si, in cele mai multe cazuri, sunt dispusi sa ierte si sa uite. Deoarece sunt demni de incredere si sinceri, parintii trebuie sa-i trataze cu franchete pentru a le intari increderea in sine si abilitatea de a discerne lucrurile.

Copiii Berbec pot avea probleme cu lenea cand vine vorba despre activitatile scolare; unele materii care se studieaza la scoala li se vor parea foarte plictisitoare. Parintii nu ar trebui sa-i compare niciodata cu fratii sau surorile lor. In loc sa-l faci sa se simta rusinat, provoaca-ti Berbecul sa devina un bun tactician. Berbecul tau va fi un adevarat lider in grupul sau de prieteni, propunand jocuri si activitati noi, straduindu-se intotdeauna sa castige.

Copilul Berbec trebuie sa invete sa asculte si sa se supuna parintilor inca de la varste fragede pentru a evita problemele ulterioare ce se pot ivi in viata de adolescent, respectiv adult. Asa blanzi cum ii vezi, copiii Berbec pot fi prea increzatori, desi tenaci si perseverenti. Mandria de care dau dovada ii poate rani usor. Cadourile de Craciun sau de ziua lor trebuie ascunse bine , intrucat Berbecii sunt foarte nerabdatori si nu pot astepta momentul potrivit pentru a le deschide, intotdeauna cautand sa triseze putin. Sunt foarte generosi, chiar cheltuitori, risipitori, asa ca banii nu vor zabovi in buzunarele lor mult timp. Isi doresc totul acum! Daca un copil Berbec este tratat rau de catre parinti, va deveni, cel mai probabil, un adult agresiv si foarte egoist. Copiii Berbec vor avea nevoie intotdeauna sa fie in miscare si vor vrea sa faca lucrurile in felul lor, dupa cum ii taie capul.

Vor deveni adulti deosebit de mandri, chinuindu-se sa fie mereu primii. Le place competita pentru a-si lauda calitatile, vor fi intotdeauna lideri. Pot avea probleme in exprimarea sentimentelor, mai ales in cazul slabiciunilor si temerilor personale. Intr-o astfel de situatie vor iesi basma curata incercand sa glumeasca si sa distraga atentia celorlalti de la adevaratele probleme. Rabdarea nu se va numara printre virtutiile lor, dar, odata cu timpul, vor invata sa se calmeze. Curajul Berbecului il va face sa fie un aventuros, dar zburdalnic de fel. Micutul Berbec va fi cu siguranta un nelinistit, avand nevoie doar de cateva ore de somn inainte de a se trezi din nou pentru a incepe demolarea casei. Este mai bine sa le solicitati sa faca lucrurile afisand un zambet pe buze, decat sa le ordonati; se vor simti “datori” si mai tare sa va faca pe plac. Au nevoie sa fie mereu ocupati, participand la activitati sportive sau dezvoltandu-si talentele si interesele creative. Ca parinte, este foarte important de reamintit ca trebuie sa lauzi copilul Berbec pentru a avea un sentiment de bunastare in viata de adult.

Culoare norocoasa: rosu aprins si toate nuantele de rosu, culorile aprinse (culoare nefavorabila este violet)

Piatra norocoasa: diamantul si rubinul

Ziua norocoasa din saptamana: martea si duminica

Metal norocos: fierul si otelul

Numarul norocos: 4, 7, 9, 11

Celebritati in zodia Berbecului: Aretha Franklin, Alessandra Stoicescu, Carmen Electra, Celine Dion, Claire Danes, Claudia Cardinale, Diana Ross, Elle Macpherson, Emma Thompson, Jessica Lange, Kate Hudson, Mariah Carey, Mihaela Tatu, Reese Witherspoon, Sarah Jessica Parker, Sarah Michelle Gellar, Victoria Beckham, Cassanova, Charlie Chaplin, Emile Zola, Eddie Murphy, J. S. Bach, Jackie Chan, Leonardo da Vinci, Matt Damon, Octavian Goga, Raffael, Rene Descartes, Rui Costa, Russel Crowe, Toscanini