capricorn 166x200 Copilul Capricorn (22 decembrie 19 ianuarie)

Capricorn (20 decembrie – 19 ianuarie)

Maturitatea copilului Capricorn este intodeauna surprinzatoare. Cand sunt mici, mici, acesti copii arata preferinte clare pentru anumite lucruri si sunt destul de incapatanati, insa nu sunt zgomotosi in exprimare doleantelor. Sunt hotarati: cand isi doresc ceva, nu se sfiesc sa ceara sau sa-si obtina singuri ce doresc. Par a avea totul planuit dinainte in micutul lor capsor. Capricornii pot fi atat de incapatanati incat vor obtine ce vor cu siguranta, prin orice mijloace. Sunt rabdatori si asteapta momentul potrivit pentru a-si indeplini obiectivele. Sunt foarte ordonati si se adapteaza usor unor rutine zilnice. Au loc dedicat pentru fiecare jucarie si, daca cineva intervine in ordinea stabilita de ei, se vor simti foarte deranjati. Au ore precise de masa, asa ca parintii nu vor avea probleme sa-i hraneasca. Capricornii iubesc casa in care s-au nascut si vor fi mereu in preajma ei; prefera sa primeasca vizite acasa decat sa-si viziteze ei prietenii. Au putini prieteni, dintre care poate doar unul mai apropiat de sufletul lor. Parintii nu trebuie sa fie indusi in eroare: chiar daca par a se comporta precum adultii, sunt tot copii.

Copiii Capricorn au un suflet nobil si sensibil, au nevoie de multa afectiune. In caz contrar, ca adult poate deveni rece, rezervat sau egoist. In adancul inimii ei sunt niste copii dulci si romantici, trebuie doar sa invete sa-si exprime aceste sentimente. Sunt foarte inteligenti si independenti. Au simtul autoritatii si un scop in viata. Capricornii nu prea au probleme la scoala. Mereu vor avea temele facute la timp; mintea lor e un mini-computer, ajutandu-i sa invete bine si repede. Au o putere de concentrare fantastica, fiind copiii care au mai mereu note bune. Capricornii pot fi timizi si nu ar trebui sa fie fortati sa vorbeasca sau sa faca lucruri pe care nu vor sa le faca, mai ales cand sunt mai multe persoane prin preajma. Cateodata par mai inceti decat alti copii si ca nu le place compania altora, insa, chiar daca par a fi niste singuratici, in final vor fi adevarati lideri. Copilului Capricorn ii place sa se joace de-a adultul cu jucariile lui, fiind foarte serios in rolul pe care il adopta. Joaca de-a profesorul, doctorul, seful, directorul unei firme mari sunt alte roluri pe care le accepta cu mare placere. Este foarte atras de lumea adultilor si va incerca de multe ori sa-si imite parintii, chiar imbracandu-se in hainele lor. Odata ce vor invata sa se imbrace singuri, nu vor mai cere niciodata ajutor.

Capricornii au minti organizate si vor invata cu usurinta orice legat de afaceri, politica si stiinte. Se trezesc mereu intrebandu-se si cautand raspunsuri pentru problemele ce apar in viata de zi cu zi. Un set pentru studiul chimiei, un microscop, un joc de sah, un joc logic sau o enciclopedie sunt cadourile perfecte pentru un Capricorn, fiind de ajutor in dezvoltarea capacitatilor intelectuale. Vor sa faca totul pe cont propriu. In adolecenta isi manifesta independenta prin intermediul incapatanarii. Pot fi cam sefi cu fratii si prietenii. Modul lor de a se plange de ceva este indiferenta, raceala si tristetea. Copilaria este momenul in care parintii Capricornului ii pot acorda toata sustinerea de care are nevoie si-l pot invata sa ia decizii. Aminteste-ti ca de obicei ei fac ce vor, insa daca primesc dragostea si afectiunea de care au nevoie, vor creste in adevarati invingatori.

Capricornii sunt foarte orientati catre familie. Sunt atasati de casa in care au copilarit si, daca simt ca familia le este aproape, vor parasi casa parinteasca cu mare greutate. Ca adulti vor fi mereu concentrati asupra nevoilor celor din familie. Se vor purta ca un parinte cu proprii lui parinti, daca asa cere situatia.

Culoare norocoasa: nuantele puternice de maro, albastru si verde

Piatra norocoasa: rubin

Ziua norocoasa din saptamana: sambata

Metal norocos: plumb

Numarul norocos: 3, 5, 7, 14 si multiplii lui 8

Celebritati in zodia Capricorn: Andreea Marin, Anne Bronte, Annie Lennox, Elisabeth Arden, Ava Gardner, Diane Keaton, Faye Dunaway, Janis Joplin, Joan Baez, Kate Moss, Mary J.Blige, Marlene Dietrich, Sade, Humphrey Bogart, Nat King Cole, Benjamin Franklin, Cary Grant, Joan of Arc, Martin Luther King, Rudyard Kipling, Mao Tse Tung, Henry Miller, Isaac Newton, Richard Nixon, Louis Pasteur, Edgar Allan Poe