scorpion 166x200 Copilul Scorpion (23 octombrie 21 noiembrie)

Scorpion (23 octombrie – 21 noiembrie)

Copiii Scorpion sunt puternici, emotionali si dominanti. Chiar si cand sunt tacuti, micii Scorpion comunica prin privirea iscoditoare si rascolitaoare; controleaza pe toti din familie. Pe masura ce cresc isi afiseaza apetitul pentru cearta, bineinteles, cu castigarea fiecarei dispute. Daca dau un pas inapoi de la intentiile lor reale, este doar pentru ca vor sa castige putin timp si sa inceapa totul de la capat dintr-o noua perspectiva. Copiii Scorpioni sunt foarte puternici, plini de energie si vitalitate, cu un caracter agresiv si ferm. Parintii trebuie sa-i trateze cu disciplina constanta si ferma. Scorpionii trebuie sa fie invatati sa fie intelegatori cu oamenii mai slabi de inger. Acesti copii trebuie sa stie ca si ei pot pierde; trebuie sa stie sa ierte si sa respecte autoritatea. Au minti stralucite si personalitati magnetice. Oamenii nu-i pot trece usor cu vederea si ii pot chiar comenta sau holba la ei de-a dreptul. Acesti micuti Scorpioni invata de la cei mai puternici decat ei. Parintii nu trebuie sa uite ca, pe langa disciplina, trebuie sa le arate dragoste si tandrete. Este semnul pasiunii si mereu vor avea nevoie de multa afectiune. In caz contrar, ca adulti, vor fi reci, timizi, plini de temeri si fobii si chiar usor frigizi.

Scorpionii sunt franc de sinceri, mereu la obiect, desi rezervati cand vine vorba de chestiunile personale. Isi tin secretele in siguranta si considera camera lor propriul sanctuar. De aceea, nimeni nu trebuie sa traga cu ochiul in lucrurile Scorpionului. Sunt foarte receptivi si nimic nu le scapa ochilor. Intuitia lor este remarcabila; inca de la varste fragede, pot avea vise si viziuni premonitorii. Vor fi deosebit de atrasi de misterele vietii, de magie, de orice este misterios sau diferit, fiind detectivi straluciti la maturitate. Vor descoperi secretele familiei, chiar si pe cele mai umilitoare dintre ele.

Parintii le pot oferi copiilor Scorpion un joc de magie, un microscop sau un set de studiu al chimiei pentru a-i ajuta sa-si dezvolte aceste calitati innascute. Mintea ascutita, patrunzatoare a Scorpionilor are capacitatea de a intelege notiunile abstracte, contruindu-si-le chiar pe ale lor. Copiii Scorpion au nevoie de activitate fizica, precum sportul, pentru a-si elibera potentialul energetic imens. Altfel, vor deveni enervanti si agresivi. Sunt foarte loiali prietenilor si celor pe care ii iubesc, desi se pot dovedi nepoliticosi sau dezinteresati de alte persoane. Este foarte important sa promiti unui copil Scorpion doar ceea ce ii poti oferi, pentru ca altfel va fi ranit, scotand la iveala una dintre cele mai proaste calitati ale caracterului lor, razbunarea.

Scorpionii au memorie de elefant! Mustrarile ilogice sau nedrepte, precum si toleranta fara margini, aduc un deserviciu real Scorpionilor. Parintii nu trebuie sa le impuna reguli, nici sa le aleaga cariera, micii Scorpion vor face ceea ce cred ca este necesar pentru a-si atinge scopurile in viata. Este bine sa le acorzi suportul tau ca parinte cand sunt mici; cand vor fi pe picioarele lor, vor fi un succes. Orice isi aleg sa faca, vor fi primii! 

Culoare norocoasa: rosu inchis, purpuriu

Piatra norocoasa: coral, topaz

Ziua norocoasa din saptamana: luni si vineri

Metal norocos: fier, otel

Numarul norocos: 4, 9, 11, 666

Celebritati in zodia Scorpion: Nadia Comaneci, Catrinel Sandu, Calista Flockart, Demi Moore, Grace Kelly, Hillary Clinton, Jodie Foster, Julia Roberts, Madame Curie, Margaret Mitchell, Meg Ryan, Vivien Leigh, Whoopy Goldberg, Winona Rider, Alain Delon, Albert Camus, Arnold Schwartzenegger, Calvin Klein, D.A. Maradona, Eros Ramazotti, E.A. Poe, Friedrich Schiller, F.M. Dostoievski, Leonardo di Caprio, Ludwig van Beethoven, Martin Luther, Mihail Sadoveanu, Niccolo Paganini, Pablo Picasso, Pele, P. Diddy, Richard Burton, Theodore Roosevelt