balanta 166x200 Copilul Balanta (23 septembrie 22 octombrie)

Balanta (23 septembrie – 22 octombrie)

Copiii Balanta sunt dulci, blanzi si fermacatori. Trasaturile lor fizice sunt delicate si toti sunt atrasi de zambetul cald si frumos. Balantele sunt sociabile si le face placere prezenta celorlalti. Incep sa-si gaseasca echilibrul interior inca de la varste fragede. Agresivitatea ii face sa se simta inconfortabil, nu aduc argumente si nu se cearta. Vor cauta intotdeuna locurile linistite, culorile calde, muzica suava. Acestea sunt lucruri pe care parintii Balantelor nu trebuie sa le uite cand vine vorba despre agresivitatea lor interioara. Balantele pot pierde controlul in medii ostile sau prea excitante, asadar decorati-le camera in nuante armonioase si delicate pentru a le ajuta temperamentul.

Una dintre cele mai mari probleme cu care se confrunta acesti copii este decizia. Echilibrul lor interior oscileaza intruna dintr-o extremitate in alta, cauzand numai indoieli si dubii de tot felul. Urasc sa ia decizii in graba, intrucat presiunea se adauga confuziei in care se gasesc. Parintii nu trebuie sa tipe la copiii Balanta, sa le ordone sau sa-i supere. In caz contrar, ca adulti vor avea comportament nevrotic in luarea deciziilor. Trebuie sa li se adreseze calm si cu multa rabdare; devin incapatanati doar cand sunt confuzi. Precautia este caracteristica lor principala. Nu le place sa intre in belele sau sa se insele asupra unui lucru. In discutii vor fi impartiali, se vor erija in pacificarori, linistind partile care se opun si gasind solutii echitabile de fiecare parte.

Balantele stiu ce inseamna echilibrul si dreptatea, asadar parintii trebuie sa le cultive aceste virtuti. Cea mai buna modalitate de invatare este prin puterea exemplului: tratati fratii si surorile in acelasi fel si impartiti responsabilitatile in mod egal. Balantele pot avea perioade de activitati intense urmate de relaxare totala. Nu-i deranja atunci cand nu sunt activi; simtul datoriei ii va indemna spre actiune la momentul potrivit. Balantele pot fi usor lenese si nu agreeaza efortul fizic in mod special. Sunt experti in alinarea sufletelor, mai ales cand vor deveni parinti. Balantele sunt dulci si simpatice, de regula obtin ce-si doresc. Partea proasta e ca pot fi rasfatati sau prefacuti, de aceea parintii trebuie sa fie atenti cum combina dragostea cu disciplina. Balantele se vor adapta usor la scoala daca beneficieaza de un echilibru acasa. Deoarece au minti stralucite si logice, sunt curiosi si vor sa stie de toate despre orice, vor fi elevi remarcabili. Nu le place dezordinea si vor ajuta la curatenia in casa.

In adolescenta vor fi foarte preocupati de aspectul fizic, ocupand baia cu orele. Parintii trebuie sa inteleaga ca pacea, frumusetea si confortul fac parte din armonia interioara a Balantelor. Vor incepe inca de la varste mici sa-si arate farmecele si vor fi inconjurati intodeauna de dragoste.

Copiii Balanta au multe calitati creative si sunt foarte expresivi artistic. Vor fi foarte incantati sa invete sa cante sau sa foloseasca un instrument, sa ia lectii de teatru, literatura, arta sau bricolaj. In ceea ce priveste dieta Balantelor, au o predilectie pentru alimentele dulci si junk food, ceea ce le poate cauza probleme de greutate in viitor. Daca parintii le ofera un mediu armonios in care sa se dezvolte, Balantele ii vor proteja mereu pe ei si casa in care a crescut.

Este foarte probabil ca Balantele sa aiba gropite simpatice in obraji atunci cand rad. Corpul lor e bine proportionat si atragator. Ochii pot fi deschisi la culoare, cu o forma sau nuanta mai putin intalnita. Au trasaturi fizice frumoase, fiind deosebit de atragatori de-a lungul vietii.

Culoare norocoasa: albastru inchis si verde

Piatra norocoasa: opal

Ziua norocoasa din saptamana: marti

Metal norocos: bronz

Numarul norocos: 2, 7 si multiplii lui 6

Celebritati in zodia Balanta: Avril Lavigne, Adela Popescu, Barbara Walters, Brigitte Bardot, Catherine Deneuve, Cosmina Pasarin, Catherine Zeta-Jones, Dana Rogoz, Dominique Moceanu, Eleanor Roosevelt, Gwyneth Paltrow, Gwen Stefani, Heather Locklear, Kate Winslet, Linda McCartney, Margaret Thatcher, Martina Navratilova, Maria Tanase, Nana Mouskouri, Olivia Newton-John, Serena Williams, Susan Sarandon, Toni Braxton, Dante Aligheri, Eminem, Friedrich Nietzsche, Giuseppe Verdi, John Lennon, Mahatma Gandhi, Marcello Mastroiani, Michael Douglas, Oscar Wilde, Roger Moore, Ronaldo, Will Smith