sagetator 166x200 Copilul Sagetator (22 noiembrie 21 decembrie)

Sagetator (22 noiembrie – 21 decembrie)

Copilul Segetator este un aventurier nelinistit  increzator in fortele proprii. Segetatorul are un simt al umorului bine dezvoltat, fiind micul bufon in cercul lui de prieteni. De cate ori rade un Segetator, toti cei din jurul lui se molipsesc si ei, motiv de bucurie generala. Pe masura ce cresc, caracterul nelinistit si farmecul personal vor iesi si mai mult la iveala. Vor bantui toata casa, apoi cartierul, si in final intreaga lume. Curiozitatea si energia lor nu cunosc limite. Mereu intreaba cate ceva; vor sa stie totul si cateodata sunt foarte insistenti, tinand adevarate interogatorii. Reactioneaza negativ cand li se ordona ceva, se supun doar cand considera ca solicitarea are un temei logic. Mintea lor iscoditoare si chibzuita analizeaza mereu instructiunile. Pentru a-i face sa coopereze, parintii trebuie sa faca apel la simtul lor de dreptate si onestitate. Daca sunt pedepsiti in casa pentru toata ziua sau li se interzic capriciile, isi pot pierde motivarea. Sagetatorilor le place sa stea in aer liber, iubesc sporturile, putand face performanta foarte usor. Prietenii ii iubesc si ii cauta mereu deoarece fac oamenii sa se bucure si sa se simta bine. Desi copiii Sagetator arata autoritate si entuziasm, nu sunt foarte puternici, necesitand a fi sustinuti in actiunile si ideile lor. Sunt inocenti, chiar naivi, putand fi usor influentati de catre ceilalti. Parintii Sagetatorilor trebuie sa fie mereu atenti la prietenii copilului. Simtul independentei se acutizeaza in adolescenta, fiind copiii care pleaca de acasa devreme sa cutreiere lumea.

La scoala Sagetatorii pot fi inconsecventi, intrucat totul depinde de entuziasmul lor. Daca se plictisesc, rezultatele lor scolare vor reflecta lipsa chefului de invatat, insa daca studieaza subiecte care ii fascineaza, nu vor avea nicio problema in invatarea materiei respective. Starea lor de spirit are mai multe fete, fiind alimentata de curiozitate si spiritul de aventura. Cu cat este mai dinamica educatia primita, cu atat le va face mai bine. Le este extraordinar de usor sa invete limbi straine si sunt foarte atasati de latura religioasa. Este posibil ca Sagetatorii, in cautarea adevarului absolut, sa treaca prin schimbari majore in ceea ce priveste religia in care cred; sunt copii cu un simt filosofic foarte bine dezvoltat. Intrucat au o fire aventuroasa si un spirit explorator, nu te mira daca, la un anumit moment in viata, Segetatorul tau va decide sa locuiasca in alta tara pentru o perioada.

Copilul Sagetator nu se pricepe la finante, cu exceptia cazului in care a fost invatat de mic despre puterea si valoarea banului. Parintii trebuie sa le explice Sagetatorilor cum trebuie folositi banii si sa-i invete sa economiseasca o parte din bani pentru probleme financiare viitoare. Subiectul banilor nu trebuie tratat cu superficialitate. Daca isi cheltuie banii de buzunar saptamanali intr-o singura zi, ar trebui lasat fara bani intreaga saptamana. Desi poate parea o masura dura, va avea consecinte pozitive pentru comportamentul financiar din viata adulta. Simtul aventurii Sagetatorului este evident si in dragoste. Baietii si fetele apartinand acestui semn experimenteaza multe iubiri in adolescenta si, cateodata, mai mult de una in acelasi timp. Sunt foarte independenti, sociabili si nelinistiti. Au nevoie mai mare de prieteni pentru escapadele aventuroase decat de parinti autoritari si puternici. Au nevoie sa stie ca parintii au incredere in ceea ce fac, intotdeauna pe cont propriu, pentru a-si atinge toate scopurile in viata.

Copilul Sagetator are un zambet larg si tot corpul lor vorbeste despre fericirea pe care o simt. Au tendinta de a avea fete rotunde, fiind solizi si puternici. Principala lor caracteristica este veselia si dragostea pentru aventura.

Culoare norocoasa: violet, purpuriu

Piatra norocoasa: topaz, ametist

Ziua norocoasa din saptamana: joi

Metal norocos: cositor

Numarul norocos: 4 si multiplii lui 3

Celebritati in zodia Sagetator: Mariana Nicolesco, Britney Spears, Christina Applegate, Christina Aguilera, Diana Munteanu, Gina Pistol, Jane Austen, Jane Fonda, Katie Holmes, Kim Basinger, Maria Callas, Neti Sandu, Nelly Furtado, Roxana Ciuhulescu, Sinead O’Conner, Tyra Banks, Tina Turner, Brad Pitt, Bruce Lee, Frank Sinatra, I.V. Stalin, Jean Marais, Kirk Douglas, Liviu Rebreanu, Nostradamus, Walt Disney, Winston Churchill, Woody Allen